S Klobasicom u EU

Poštovani,      
želimo Vas izvijestiti da je organizacijski odbor međunarodnog sajma "S KLOBASICOM U EU 2020." donio odluku da se sukladno novonastaloj situaciji oko pandemije izazvane koronavirusom
(COVID-19), ovogodišnji sajam održi zajedno s Ljetnim noćnim sajmom koncem kolovoza u Sv. Petru u Šumi, a nakon što nacionalni i regionalni stožeri CZ dozvole veća okupljanja, sajmove i manifestacije na našim prostorima. 

Datum održavanja ovogodišnjeg sajma „S klobasicom u EU 2020. i Ljetnog noćnog sajma“  biti će od 21. do 23. kolovoza 2020. godine.

Sajam će se održati u centru mjesta, šatoru na trgu  i vanjskim površinama.

Ocjenjivanje kobasica u 7 kategorija koje je također bilo odgođeno održat će se prije sajma, kada se stvore uvjeti,  za što ćemo sve proizvođače na vrijeme obavijestiti.

Prijave za ovogodišnji sajam biti će otvorene od 1. srpnja do 3. kolovoza ili do zauzeća slobodnih mjesta za izlagače.  

Međunarodni sajam “S KLOBASICOM U EU” u proteklom razdoblju promoviran je diljem srednje Europe, po prvi puta je u kolovozu prošle održan ljetni noćni sajam, a zbog novonastale situacije izazvane pandemijom koronavirusa ovogodišnji sajam održat će se zajedno s Ljetnim noćnim sajmom.    

U novim okolnostima, naš sajam će nastaviti s promocijom tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom „gradu od kobasica“. Za vrijeme sajma, u ljetnim večernjim terminima,  održavati će se brojni programi: degustacija, prodaja kobasičarskih i tradicionalnih proizvoda, izbori vitezova, nagradne igre, glazbeni i sportski program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica. Tijekom sajma održati će se sedmo svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku u izmijenjenom noćnom izdanju. Na punktovima zorno će se prezentirati tradiciju na najbolji mogući način. U sklopu manifestacije komisija senzornih analitičara Europskog saveza salamera i kobasera ocjenjivati će  kobasice u više kategorija pri čemu će se izabrati nacionalni i međunarodni šampioni u sedam kategorija.

Glavni organizator manifestacije je  Općina Sv. Petar u Šumi uz potporu Vlade RH, Ministarstava, Istarske županije, Udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.

Naša želja je da u novonastaloj situaciji još više potaknemo naše ljude na potrošnju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih i ostalih proizvoda.

Završetkom uređenja Prve Hrvatske kuće od kobasica stvorit ćemo uvjete da Sv. Petar u Šumi postane cjelogodišnje mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva te Vam već sada najavljujemo nove manifestacije: Istarsku prašćinu početkom prosinca  i Zimski sajam S klobasicom u EU u siječnju 2021. godine.

Ka vrijedni organizatori vjerujemo da će ovogodišnji sajam S klobasicom u EU i Ljetni noćni sajam, nakon završetka pandemije koronavirusa, posjetiti  više tisuća  ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

Vidimo se u Sv. Petru u Šumi!

Sa  poštovanjem,                                                     

                                                      Načelnik   dr.sc. Mario Bratulić    

Dokumenti Datum