Skip Navigation LinksPočetak > Novosti
Novosti
 • 3.3.2015 7:08:32 - S KLOBASICOM U EU- IZ MEDIJA


  S klobasicom u Europu: I klobasica doprinosi BDP-u

  Treći međunarodni sajam "S kobasicom u Europu" na kome izlaže osamdesetak proizvođača kobasica i drugih suhomesnatih proizvoda, sira, vina, rakija, prerađevina od voća i povrća i drugih proizvoda, svečano je otvoren u subotu u mjesnoj školskoj sportskoj dvorani u Svetom Petru u Šumi. Uzvanike je najprije pozdravio domaćin, supetarski načelnik Mario Bratulić, istaknuvši da su hrvatske kobasice i kroz ovu manifestaciju koja iz godine u godinu osvojile Europu, a posebno je zadovoljstvo izrazio jer su pokroviteljstvo prihvatila čak tri ministarstva, te predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Potom je suorganizatorsku podršku ovoj manifestaciji izrazio predsjednik Udruge proizvođača istarskog pršuta Milan Buršić.


  Broj pregleda: 900

  Opširnije...

 • 20.2.2015 13:36:20 - NAJAVA U MEDIJIMA

  Umrežavanje kobasičarskih manifestacija

  Školska sportska dvorana i središnji mjesni trg pred drevnim pavlinskim samostanom u Svetom Petru u Šumi 28. veljače i 1. ožujka po treći će put udomiti manifestaciju S klobasicom u Europu, kojom se prije svega nastoji afirmirati domaća istarska kobasica od svinjskog mesa i odmjeriti njene gastronomske potencijale s kobasicama iz najbližeg hrvatskog i europskog susjedstva.

  - Dosad se za sudjelovanje na ovom sajmu prijavilo više od sedamdeset izlagača, od čega su polovica proizvođači kobasica i drugih suhomesnatih proizvoda, a ostalo su proizvođači sira, vina, rakija, suvenira i drugih proizvoda primjerenih za izlaganje i prodaju na ovakvom sajmu, prenosi nam utemeljitelj i glavni organizator ove manifestacije, supetarski općinski načelnik dr.sc. Mario Bratulić.


  Broj pregleda: 1425

  Opširnije...

 • 19.2.2015 12:17:26 - S KLOBASICOM U EU- OSIJEK


  U Istri nastupaju i slavonski i baranjski proizvođači kulena, vina, rakija, sira...

  Na tom sajmu bogatog programa, koji će, prema očekivanjima organizatora - Općine Sveti Petar u Šumi te pokrovitelja Istarske županije, posjetiti sedam do osam tisuća ljudi, svoje proizvode prezentirat će i 15 izlagača iz Osječko-baranjske županije - proizvođači vina, rakija, sirova i drugih gastronomskih proizvoda. Najavljujući nastup u Istri, župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako će na ovaj način osječko-baranjski proizvođači autohtonih proizvoda dobiti prigodu predstaviti ih važnom turističkom tržištu u Istri. Sajam su u Osijeku jučer predstavili načelnik općine Sveti Petar u Šumi Mario Bratulić te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije Milan Antolović. 


  Broj pregleda: 1150

  Opširnije...

 • 15.2.2015 17:56:03 - SVEČANA PRISEGA HRVATSKE PREDSJEDNICE

  VJERUJEM U TE ZEMLJO MOJA HRVATSKA!

  Danas je izabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prisegnula na Markovu trgu u Zagrebu na dužnost predsjednice Republike Hrvatske. Na kraju svoga inaguralnog  govora poručila je „Vjerujem u te zemljo moja Hrvatska!“.

  Iskrene  čestitke u ime Općine  Sv. Petar u Šumi!

  Načelnik  dr.sc. Mario Bratulić


  Broj pregleda: 924

  Opširnije...

 • 13.2.2015 17:42:41 - SUPETARSKE KLOBASICE-OCJENJIVANJE

  Tradicionalno ocjenjivanje za izbor najbolje supetarske kobasice za 2015. godinu  održat će se i ove godine. Pozivamo sve zainteresirane proizvođače domaćih tradicionalnih kobasica da se odazovu na izbor za najbolju SUPETARSKU KOBASICU.

  Preuzimanje uzoraka kobasica održat će se u  četvrtak 19. veljače u vremenu od  16.00 do 18.sati u prostorijama Općine.

  Uzorak treba sačinjavati 3 murelića ili oko 40cm dužine suhe kobasice.


  Broj pregleda: 890

  Opširnije...

 • 21.1.2015 18:54:33 - Majstor iz Sv. Petra u Šumi

  MAJSTOR IZ SV. PETRA U ŠUMI

  S jedne strane razgranata vinova loza, s čokotom, granama, lišćem na kome se raspoznaje svaka žilica i nabubrjelim grozdovima, a s druge strane jednako tako razgranata grana kivija, pomalo futurističkih oblika; nekoliko filigranski izgrađenih sjenila za svjetiljke, ali povećih dimenzija; pleteno uže zastalo u zraku kao usred fakirove svirke; mali svežnjić s tri glave češnjaka; pletene stolice; široka kravata svezana oko vrata manekenske lutke… sve su to samo neki od metalnih, točnije rečeno od željeza iskovanih dekorativnih predmeta, koje ćemo zateći u ateljeu ili radionici, kako vam drago, umjetničkog kovača Valtera Hekića u njegovu domu u supetarskom zaselku Gljuščići.

  I bez detaljnijeg zagledavanja, već onako, obuhvativši širokim pogledom svu dekoraciju njegova omanjeg show-rooma, vidi se da taj majstor itekako zna i umije sa željezom, s vatrom, čekićem i nakovnjem… a iza svakog predmeta leži priča.  Broj pregleda: 1085

  Opširnije...

 • 16.1.2015 10:18:04 - S KLOBASICOM U EU 2015.

  Ovogodišnji treći po redu međunarodni sajam "S KLOBASICOM U EU" održat će se u Sv. Petru u Šumi 28. veljače i 01.ožujka 2015. U rubrici dokumenti objavljena je prijavnica za sudjelovanje na sajmu za OSTALE IZLAGAČE(ljekovito bilje, bomboni, alati, voće, povrće, ostale proizvodi). 

  Organizator će uputiti posebne pozive za izlagače tradicionalnih kobasica i suhomesnatih proizvoda. Svi zaintersirani mogu se javiti na telefon +385 52 686 444.
  Općina Sv. Petar u Šumi
   


  Broj pregleda: 2135

  Opširnije...

 • 22.12.2014 11:47:32 - Rješenje- biračko mjesto br. 1.

  U rubrici DOKUMENTI objavljeno je rješenje o određivanju biračkog mjesta za izbor predsjednika/ce Republike Hrvatske koje će se održati 28.prosinca 2014.


  Broj pregleda: 831

  Opširnije...

 • 27.11.2014 11:35:54 - STUDENTSKE STIPENDIJE

  Nakon provedenog natječaja i obrade pristiglih molbi odobrene su četiri nove studentske stipendije. Dobitnici stipendija su: Cintia Macuka, Ivan Jurman, Karla Breščić i Ivana Dajčić. Rezultati natječaja i popis korisnika studentskih stipendija objavljeni su u rubrici DOKUMENTI.


  Općina Sv. Petar u Šumi


  Broj pregleda: 943

  Opširnije...

 • 25.11.2014 11:51:31 - PRVENSTVO HRVATSKE U KROSU

  Mladi supetarski atletičar i član AK Istre Petar Bratulić osvojio je srebrnu medalju na Prvenstvu Hrvatske u krosu u kategoriji juniora. Budući je utrka juniora bila i izborna utrka za nastup na europskom prvenstvu, Petar je rezultatom i pokazanom odličnom formom izborio pravo nastupa na europskom prvenstvu u krosu koje će se 14. prosinca održati u Bugarskoj. 


  Broj pregleda: 826

  Opširnije...

<<<  <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...  >   >>> 
Važne vijesti
 
Strateški projekti
Publikacije
Vremenska prognoza
Oglasi


TV program