Skip Navigation LinksPočetak
Početak
 • 2.11.2012 16:08:11 - NATJEČAJ- ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA

  Na temelju članka 6. Zakona o zakupu i prodaji poslovnoga prostora(“Narodne novine” broj: 125/11) i članka 10. Odluke o zakupu poslovnog prostora (Službene novine Grada Pazina broj 22/06), Načelnik Općine Sv. Petar u Šumi raspisuje

  J A V N I   N A T J E Č A J

  za davanje u zakup poslovnog prostora u Sv. Petru u Šumi, Sv. Petar u Šumi 6

   

  1.       Predmet javnog natječaja je zakup poslovnog prostora u Sv. Petru u Šumi na adresi Sv. Petar u Šumi 6, koji se nalazi u prizemlju zgrade ”Općine” k.č. 227 zgr.

  U zakup se daje prostor desno od glavnog ulaza koji se sastoji  od četiri prostorije, ukupne površine 53 m² u tlocrtu uređenja naznačeno kao prostor „A“ te dio prostora lijevo od glavnog ulaza u površini 15 m2 u tlocrtu uređenja naznačeno kao prostor „B“ što ukupno iznosi 68 m2, oba u svrhu obavljanja ugostiteljske djelatnosti.


  Broj pregleda: 1367

  Opširnije...

 • 31.10.2012 20:18:02 - NK PURIS- SENIORI

  U novu sezonu momčad seniora je u II županijskoj ligi krenula sa više ambicija nego ranijih godina. Ekipu predvodi trener Neven Baćac, a nakon 7. kola seniori NK Puris nalaze se na diobi 5. mjesta sa osvojenih 11. bodova u konkurenciji 13 klubova. Treba naglasiti da se obje ekipa seniora kao i juniora natječu u kvalitenijim ligama u odnosu na prošlu sezonu budući je ove godine došlo do reorganizacije natjecanja tako da veći dio ekipa dolazi iz višeg razreda u odnosu na ligu u kojoj je prošle sezone nastupao NK Puris.

  Nadamo se dobrim rezultatima i još boljem plasmanu  i na kraju jesenjeg dijela prvenstva.


  Broj pregleda: 1552

  Opširnije...

 • 25.10.2012 18:07:24 - NK PURIS - juniori u novoj natjecateljskoj sezoni

  U novu nogometnu sezonu 2012/2013. momčad NK Purisa krenula je u dvije natjecateljske kategorije.  Juniorska ekipa predvođena trenerom Nikolom Macukom nakon 6.kola zauzima 1. mjesto s osvojenih maksimalnih 12 bodova u četri odigrane utakmice u konkurenciji 9 klubova sa velikim ambicijama da na kraju jesenskog dijela prvenstva budu na vodećoj poziciji.


  Broj pregleda: 1554

  Opširnije...

 • 8.10.2012 2:11:12 - ČESTITAMO DAN NEOVISNOSTI RH

  Dana 8. listopada u Hrvatskoj se kao državni blagdan obilježava DAN NEOVISNOSTI u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više, kao takva, ne postoji. Ta je značajna odluka Sabora donesena nakon što je prethodnoga dana istekao tromjesečni moratorij na hrvatsku Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti koju je Sabor donio 25. lipnja 1991. godine.


  Broj pregleda: 1491

  Opširnije...

 • 30.9.2012 19:42:27 - HODOČAŠĆE „OD OCEANA DO OCEANA“

  Od četvrtka 20. rujna do utorka 25. rujna u organizaciji Hrvatskog saveza za život CRO-VITA Hrvatska je imala čast biti dijelom međunarodnog hodočašća svijetom „Od oceana do oceana“. Riječ je o jedinstvenom hodočašću s kopijom ikone Gospe Jasgorske (iz istoimenog svetišta u gradu Częstochowa u Poljskoj) organiziranom u cilju obrane života i obitelji odnosno promicanja civilizacije života i ljubavi. Ukupna duljina trasa hodočašća od Vladivostoka u Ruskoj Federaciji do Fatime u Portugalu iznosi oko 30.000 km, a za sada je predviđen prolazak kroz 24 zemlje. U Hrvatskoj je pređeno ukupno 1.800 km, a ikona Gospe svečano je primljena na devet lokacija. Gospa je boravila u župi sv. Petra i Pavla te pavlinskom samostanu u Sv. Petru u Šumi u ponedjeljak 24. rujna.


  Broj pregleda: 3271

  Opširnije...

 • 28.9.2012 2:32:57 - NOVOSTI-WIFI ZONA NA SUPETARSKOM PLACU

  Općina Sv. Petar u Šumi od danas popodne svim posjetiteljima centralnog općinskog trga nudi uslugu bežičnog pristupa internetu (WI-FI). Usluga pristupa internetu je besplatna. Sustav omogućuje da u svakom trenutku korisnici imaju pristup internetu iz bilo kojeg dijela Supetarskog trga, a najbolje je naravno ako se spajate na Internet sjedeći ispod Supetarske lođe.

  Načelnik općine Sv. Petar u Šumi


  Broj pregleda: 1299

  Opširnije...

 • 22.9.2012 21:25:06 - POZIV- UVRŠTENJE U PRORAČUN ZA 2013.

  OPĆINA SV. PETAR U ŠUMI

  NAČELNIK

  P O Z I V  na dostavu prijedloga za uvrštenje u programe javnih potreba Općine Sv. Petar u Šumi za 2013. godinu. Kabinet načelnika Općine Sv. Petar u Šumi  upućuje potencijalnim korisnicima Proračuna Općine Sv. Petar u Šumi  za 2013. godinu POZIV na dostavu prijedloga za uvrštenje u programe javnih potreba Općine za 2013. godinu.

  I.

  Pozivaju se dosadašnji i potencijalni korisnici proračuna (registrirane udruge, sportski klubovi, ustanove, pojedinci i druge pravne osobe) Općine Sv. Petar u Šumi da najkasnije do 15. listopada  2012. godine dostave svoje zahtjeve za uvrštenje u Proračun Općine Sv. Petar u Šumi za 2013. godinu.


  Broj pregleda: 1298

  Opširnije...

 • 22.9.2012 21:19:13 - NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA

  Općina Sv. Petar u Šumi raspisuje NATJEČAJ za dodjelu stipendija učenicima i studentima u šk. 2012/2013. godini

  I.

  Za školsku 2012/2013. godinu Općina Sv. Petar u Šumi raspisuje natječaj za dodijelu  studenske i/ili učeničke stipendije za nastavak školovanja u  višim školama ili  učilištima odnosno srednjim školama.

  Stipendije se odobravaju za period trajanja obrazovnog programa dotične srednje odnosno više škole ili učilišta, a studentima i za vrijeme apsolventskog staža u trajanju od šest (6) mjeseci.


  Broj pregleda: 1451

  Opširnije...

 • 6.9.2012 23:17:35 - E.Š. Gracijano 13. na paraolimpijadi u Londonu

  Supetarac i član reprezentacije Hrvatske Gracijano Turčinović osvojio je jučer 13. mjesto u utrci na kronometar na Paraolimpijskim igrama u Londonu.  Gracijano je nastupio u utrci na 16 kilometara u disciplini hand-bike H2. Našega paraolimpijca Gracijana sutra očekuje cestovna utrka na 60 km, a mi mu želimo još bolji nastup na sutrašnjoj utrci.


  Broj pregleda: 1469

  Opširnije...

 • 5.9.2012 23:20:35 - E.Š. IZ INTERVJUA NAČELNIKA GLASU ISTRE

  U  prilogu donosimo integralni i autorizirani tekst intervjua čiji je najveći dio objavljen u Glasu Istre od nedjelje 02. 09. 2012., a na temu aktualne situacije u tvrtki Puris d.d. Pazin.

  1.       Ima li Općina Sveti Petar u Šumi kao jedinica lokalne samouprave mogućnosti da utječe na poslovanje tvrtke Puris odnosno da spriječi njen stečaj ili gašenje proizvodnje?

  Općina Sv. Petar ima isti utjecaj kao i ostale općine ili gradovi u RH na poslovanje bilo koje privatne tvrtke pa tako i Purisa. Mali ili nikakav. Kad znamo kojom se strateškom djelatnosti Puris bavi svakako bi županija i država trebale pokazati veći interes nego što su do sada pokazivale za Puris i slične tvrtke. Moram naglasiti da je Općina Sv. Petar u Šumi u skladu sa svojim ovlastima i zakonskom regulativom imala razumijevanja za Purisove razvojne planove kroz izmjene i nadopune prostornog plana, davanje određenih komunalnih olakšica,  suglasnosti ili slično. Pred nekoliko dana sam inicirao sastanak i osnivanje kriznog stožera načelnika, gradonačelnika  i predsjednika vijeća  općina Sv. Petar, Tinjan i grada Pazina kako bi se zajednički pokušalo utjecati na banku i sadašnjeg vlasnika sa ciljem da se maksimalno zaštite interesi radnika te da se osigura daljnji nastavak poslovanja Purisa.  Mora se spriječiti  likvidacija tvrtke i rasprodaja imovine. Moramo znati da je  Gavrilović ulaskom  u Puris naslijedio značajne zalihe mesa i sirovina, pune farme i maksimalnu proizvodnju, matično jato, prodajnu  infrastrukturu, velika stručna znanja Purisovih stručnjaka i značajno manji gubitak nego je iskazan prošle godine.

  Kroz razgovore  sa ljudima iz Općine i  Purisa nameće se zaključak da Grupa Gavrilović sa sebe nikada neće moći skinuti teret odgovornosti što je dovela Puris do faze pokretanja stečaja. Puris nikada nije smio doći u takvu situaciju.


  Broj pregleda: 1563

  Opširnije...

<<<  <  ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ...  >   >>> 
Važne vijesti
 
Strateški projekti
Publikacije
Vremenska prognoza
Oglasi


TV program