Skip Navigation LinksPočetak
Početak
 • 16.7.2012 16:41:07 - SA MAKINAČE PO STARINSKI

  Općina Sveti Petar u Šumi po drugi je put u subotu organizirala „Makinaču po starinski“,  čiji je cilj bio pokazati kako se nekada makinalo žito kao najvažniji  godišnji događaj za svaku obitelj. Pred desetke godina se na vršidbi- makinači  skupljalo cijelo selo da bi se što prije odradio posao, a vrijedni i neumorni makinači obilazili su svako kućanstvo dok delo ne bi bilo gotovo. Na kraju su svi zajedno objedovali i veselili se žitnim plodovima koji su trebali biti dovoljni do druge makinače. Tako je u subotu bilo u selu Gljuščići na lokalitetu Brugi-Languz, na imanju Josipa Srblina gdje su se pored makinača, težaka, miještana, okupili brojni Supetarci, gosti i turisti iz cijele Istre, sve skupa 300-tinjak posjetitelja.


  Broj pregleda: 2102

  Opširnije...

 • 15.7.2012 5:46:40 - BRONČANA MEDALJA SA BALKANIJADE ZA PETRA BRATULIĆA

  Danas je Beogradu održana atletska Balkanijada za mlađe juniore, a u reprezentaciji Hrvatske po prvi puta nastupio je supetarski atletičar Petar Bratulić u utrci na 3000 m. Petar je osvojio treće mjesto i brončanu medalju iza trkača iz Rumunjske i Grčke, te je u svom furioznom finišu, u prvom međunarodnom nastupu pokazao da može pobjeđivati starije i iskusnije natjecatelje.  


  Broj pregleda: 1415

  Opširnije...

 • 11.7.2012 22:40:53 - 20. SMOTRA FOLKLORA NA PLACU

  U nedjelju 15. srpnja sa početkom u 20.00 sati održat će se 20. smotra narodne glazbe Pazinštine, Buzeštine i Bujštine na supetarskom Placu.  U ime Općine Sv. Petar u Šumi, odbora i pokrovitelja pozivamo Vas na smotru.

                                

  Općina  Sv. Petar u Šumi


  Broj pregleda: 1299

  Opširnije...

 • 11.7.2012 22:29:02 - MAKINAČA PO STARINSKI

  U subotu  14. srpnja sa početkom u 17.30 sati održat će se tradicionalna 2. Makinača po starinski u selu Gljušćići na lokalitetu BRIG- izlaz iz Gljušćići prema selu Tomažini i Dolčani.

  Od 20.30 sati počinje likuf od MAKINAČI  u  selu.

  Pozivaju se svi zainteresirani za sudjelovanje na makinači da se okupe u Gljušćićima od 17.00 sati uz uvjet da si donesu dopiju s pijačom. Svi zainteresirani makinači neka budu prikladno obučeni za Makinaču po starinski u skladu sa starim običajima.

  U ime Općine Sv. Petar u Šumi, odbora i supetarskih makinači  pozivamo Vas na Makinaču.

                                

  Općina  Sv. Petar u Šumi


  Broj pregleda: 1556

  Opširnije...

 • 11.7.2012 22:07:37 - PETAR BRATULIĆ TRČI 3000 M NA BALKANIJADI

  U subotu 14. srpnja u Beogradu će se održati Balkanijada za mlađe juniore, a tamo će nastupitireprezentacija Hrvatske. Izbornik juniorske reprezentacije Mladen Kršek odredio je, na temelju dosadašnjih rezultata, najbolje mlađe juniore i juniorke koji će nastupiti u Beogradu. Po prvi puta će reprezentativni dres Hrvatske nositi mladi supetarski atletičar Petar Bratulić koji će nastupiti u utrci na 3000 m. Po predviđenoj disciplini nastupa po jedan atletičar, a na Balkanijadi će sudjelovat desetak reprezentacija iz regije (Bugarska, Rumunjska, Grčka, Turska, Srbija, Slovenija, Albanija, BIH, Moldavija, Makedonija, Hrvatska).


  Broj pregleda: 1441

  Opširnije...

 • 2.7.2012 2:57:10 - MIK- NAGRADA ZA NAJBOLJEG DOMAĆINA II

  Općina Sveti Petar u Šumi bila je domaćin Druge festivalske večeri MIK-a održane u nedjelju, 24. lipnja. Višemjesečne pripreme i cijeli tim koji je s načelnikom sudjelovao u organizaciji manifestacije može biti posebno ponosan osvajanjem  Nagrade za najboljega domaćina. Kroz nekoliko fotografija dat ćemo prikaz kako je to bilo u Sv. Petru u Šumi. 


  Broj pregleda: 1589

  Opširnije...

 • 2.7.2012 2:27:00 - MIK- NAGRADA ZA NAJBOLJEG DOMAĆINA

  Na  Trgu imena "Ruža vjetrova" sinoć je u Novalji održana finalna večer Festivala Melodije Istre i Kvarnera.  Sudionici mikovske karavane odlučili su da se ovogodišnja nagrada  za najboljeg domaćina podijeli između dvije istarske općine( Sv. Petar u Šumi i Gračišće). Općina Sveti Petar u Šumi organizirala je prvo gostovanje mikovaca i odmah osvojila zasluženu nagradu koju je  u Novalji preuzeo načelnik Mario Bratulić. U svom prvom domaćinstvu općina Sv. Petar u Šumi je u svakom pogledu i na poseban način oduševila sve izvođače, predstavnike medija i  članove mikovske karavane.


  Broj pregleda: 1686

  Opširnije...

 • 30.6.2012 21:46:01 - SLUŽBENO OTVARANJE SUPETARSKOG TRGA

  Nakon svečane sjednice službeno je otvoren i blagoslovljen novi supetarski trg. U samom činu otvaranja sudjelovali su predsjednik Općinskog vijeća Ladislav Turčinović,  Venko Ćurlin, pomoćnik ministra Regionalnog razvoja i fondova europske unije i načelnik Mario Bratulić koji je prerezao svečanu vrpcu na mjestu nekadašnjeg ulaska u samostansko dvorište. Pred brojnim Supetarcima i gostima trg je blagoslovio župnik pater Česlav. Nakon ritualne zdravice s čuvenim supetarskim „Šimunovim“ eliksirom ispod lođe, uslijedilo je čašćenje najboljim istarskim pršutom iz bratske općine Tinjan.


  Broj pregleda: 1878

  Opširnije...

 • 30.6.2012 21:44:33 - SVEČANA SJEDNICA- NAGRAĐENI U 2012.

  Na svečanoj sjednici općinskog vijeća dodijeljena su godišnja priznanja Općine Sv. Petar u Šumi. Dobitnici općinskih priznanja za 2012. godinu:

  - Viktor Prenc,   dobitnik plakete općinskog vijeća za aktivno sudjelovanje u stvaranju, kreiranju i organiziranju kulturnih događanja na području Općine.

  - Obitelj Srblin, dobitnici zahvalnice općinskog vijeća za nesebičnu pomoć Udrugama invalida Istarske županije.

  - Ljuba Bančić – dobitnica priznanja za najljepše uređenu okućnicu po izboru komisije za 2012. godinu.


  Broj pregleda: 1684

  Opširnije...

 • 30.6.2012 21:26:21 - SVEČANA SJEDNICA- OTVARANJE TRGA I

  Ovogodišnja svečana sjednica Općinskog vijeća pod predsjedanjem Ladislava Turčinovića bila je velika uvertira u službeno otvaranje obnovljenog Supetarskog trga. Samu sjednicu i cjelokupnu feštu pohodilo je mnogo Supetaraca i njihovih gostiju. Svečana sjednica općinskog vijeća održana je u klaustru samostana, uz nazočnost brojnih gostiju na čelu Venkom Ćurlinom pomoćnikom ministra Regionalnog razvoja i fondova europske unije i zamjenikom župana Istarske županije Vedranom Grubišićem.  Sjednici su prisustvovali prijatelji naše Općine -gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković inače i članovi predsjedništva HDZ-a. Nazočni su bili načelnici iz općina središnje Istre te brojni predstavnici javnog i gospodarskog života. 


  Broj pregleda: 1313

  Opširnije...

<<<  <  ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ...  >   >>> 
Važne vijesti
 
Strateški projekti
Publikacije
Vremenska prognoza
Oglasi


TV program