Skip Navigation LinksPočetak > Novosti > Novosti detaljno
Novosti detaljno

S KLOBASICOM U EU 2014.

23.1.2014 16:48:05 -  

POZIV IZLAGAČIMA

Poštovani,

u veljači 2014. godine s ponosom ćemo Vam predstaviti Manifestaciju  „S KLOBASICOM U EU 2014.“ koja će se po DRUGI PUTA održati u Sv. Petru u Šumi.

Općina Sv. Petar u Šumi je u suradnji sa Udrugom proizvođača Istarskog pršuta  i Odjelom za poljoprivredu , šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije krenula u pripreme za organizaciju međunarodne manifestacije „S klobasicom u EU“ koja će se održati 15. i 16. veljače u Sv. Petru u Šumi.


Manifestacija “S KLOBASICOM U EUROPU” zamišljena je kao događaj koji bi trebao promovirati proizvodnju i prodaju tradicionalnih istarskih i hrvatskih kobasičarskih proizvoda. Manifestacija i Gastro fest „S KLOBASICOM U EU“ zamišljen je tako da se u Sv. Petru u Šumi uredi „mesto od klobasic“ u kome će se održavati gastro događanja u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, a na dijelu prostora prezentirala bi se tradicionalna proizvodnja istarskih kobasica i održalo prvo svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku. Na sajmenim punktovima će se zorno prezentirati tradiciju na najbolji mogući način. U sklopu manifestacije komisija sastavljena od članova Udruge senzornih analitičara ocjenjivat će  kobasice u više kategorija pri čemu će se izabrati šampioni u kategoriji nedimljenih i dimljenih kobasica.

Nadalje manifestacija će postati stalno mjesto okupljanja ljubitelja tradicionalnih istarskih proizvoda iz zemlje i inozemstva s sloganom: „ U svaku istarsku hižu dopeljimo domaće klobasice“. Organizator očekuje da će „Manifestaciju S Klobasicom u EU“ posjetiti  preko 10.000 ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

Pozivamo Vas da svojim doprinosom u svojstvu izlagača  tradicionalnih kobasica i ostalih tradicionalnih proizvoda uveličate ovu iznimno značajnu manifestaciju te Vam se unaprijed zahvaljujemo na suradnji i podršci.

Vidimo se u Sv. Petru u Šumi!

Sa  poštovanjem,

Načelnik  Općine                                                                                                           dr.sc. Mario Bratulić            

 

 OBRAZAC ZA PRIJAVU OBJAVLJEN JE U RUBRICI DOKUMENTI

 


<<< Natrag
Važne vijesti
 
Strateški projekti
Publikacije
Vremenska prognoza
Oglasi


TV program