Skip Navigation LinksPočetak > Novosti > Novosti detaljno
Novosti detaljno

S KLOBASICOM U EU- OSIJEK

19.2.2015 12:17:26 -  


U Istri nastupaju i slavonski i baranjski proizvođači kulena, vina, rakija, sira...

Na tom sajmu bogatog programa, koji će, prema očekivanjima organizatora - Općine Sveti Petar u Šumi te pokrovitelja Istarske županije, posjetiti sedam do osam tisuća ljudi, svoje proizvode prezentirat će i 15 izlagača iz Osječko-baranjske županije - proizvođači vina, rakija, sirova i drugih gastronomskih proizvoda. Najavljujući nastup u Istri, župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako će na ovaj način osječko-baranjski proizvođači autohtonih proizvoda dobiti prigodu predstaviti ih važnom turističkom tržištu u Istri. Sajam su u Osijeku jučer predstavili načelnik općine Sveti Petar u Šumi Mario Bratulić te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije Milan Antolović. 

On je istaknuo kako je poželjno razvijati suradnju proizvođača autohtonih proizvoda iz Slavonije i Istre kako bi se obogatila turistička ponuda te županije koja nosi trećinu ukupnog hrvatskog turizma.

U Istri će se predstaviti i proizvođači kulena, najavio je Anđelko Balaban, načelnik općine Jagodnjak koja je organizator najveće naše kulenijade, koja će se u svibnju održati 14. godinu zaredom. Gastroponudu će obogatiti i Vladimir Škrobo-Bajo, vlasnik Baranjske kuće u Karancu, koji će prvog dana sajma topiti čvarke, dok će drugog dana kuhati čobanac. “Nastojimo omogućiti našim proizvođačima da ostave traga u Istri, kako bi svoje proizvode mogli prodavati tamošnjim turističkim objektima”, dodao je dožupan Željko Kraljičak.I.Mikulić

Izvor: Glas Slavonije


<<< Natrag
Važne vijesti
 
Strateški projekti
Publikacije
Vremenska prognoza
Oglasi


TV program