Skip Navigation LinksPočetak > Novosti > Novosti detaljno
Novosti detaljno

S KLOBASICOM U EU 2016.-NATJECANJA

12.2.2016 17:25:57 -  

U sklopu IV. Međunarodnog sajma "S klobasicom u EU" održat će se I. otvoreno prvenstvo Hrvatske u proizvodnji istarskih kobasica koje će se održati  05. 03. 2016. s početkom u 15.00 sati. 
Prijave za natjecanje su do 01. 03. 2016. na e mail: klobasice.eu@gmail.com. 
U nedjelju 06. ožujka održat če se III. tradicionalno svjetsko prvenstvo u punjenju klobasica na beku.
Prijavnica za natjecanje objavljena je u rubrici DOKUMENTI.

Pravila:

Ekipa mora imati najmanje tri člana, a natjecanje počinje u 15.00 sati i trajat će oko 120 minuta, a ocjenjivanje 60 minuta. 

Organizator osigurava sirovinu(svinjsko meso i slaninu u količini od 5-10kg, svinjska crijeva, sol, papar, češnjak, vino,  vagu za vaganje. 

Svi timovi i  natjecatelji moraju obavezno imati svoje pregače, kape i marame.

Tim donosi svoju tradicionalnu ručnu makinu(mašinu), punilicu, noževe i vlastite proizvode za degustaciju i prezentaciju (rakije, vino, kolače i suhe kobasice )

Ekipa koje sudjeluju u natjecanju nakon izrade istarskih kobasica daje komisiji komad od 40 cm kobasica za pečenje i ocjenjivanje.

Ostatak kobasica je u vlasništvu ekipe, ali se to ne peče na festivalu već ekipa može iskoristiti kobasice za svoje potrebe. 

Prilikom pečenja predstavnik svakoga tima sudjeluje zajedno sa komisijom u pečenju kobasica.

Posebno se dodjeljuju  dodatni  bodovi ekipama koje se predstave na najoriginalniji način (originalne nošnje, oprema, najstarije mašine za meso, prezentacije, ples, degustacije)

Prvih pet ekipa osvojit će nagrade, a najbolje tri ekipe posebna priznanja partnera sajma.

Ekipe su ove godine oslobođene plaćanja kotizacije za natjecanje.

Važno: zbog ograničenog broja ekipa, prednost imaju ekipe koje se najbrže prijave i ekipe po pozivu organizatora.

Moderator i voditelj natjecanja DAVOR DRETAR DRELE uz stručni žiri sastavljen od najboljih majstora za proizvodnju istarskih kobasica.

Molimo Vas da se kao proizvođači, partneri, promotori i ljubitelji tradicionalnih kobasica, uključite u natjecanje i prijavite svoje ekipe.
Nakon proglašenja pobjednika biti će izabrani PRVIH 7  VITEZOVA OD KOBASICA.
Organizacijski odbor

<<< Natrag
Važne vijesti
 
Strateški projekti
Publikacije
Vremenska prognoza
Oglasi


TV program