Vijest

ožu, 26, 2020

OBRAĆANJE NAČELNIKA OPĆINE SV. PETAR U ŠUMI

OBRAĆANJE NAČELNIKA OPĆINE SV. PETAR U ŠUMI

Drage Supetarke i Supetarci, pozdravljam Vas i želim izvijestiti da ažurno pratimo i sudjelujemo u svim mjerama oko prevencije i sprječavanja koronavirusa. Na našoj web stranici prezentirane su Vam sve mjere i odluke nacionalnog i lokalnih stožera Civilne zaštite. Ovim putem pozivam sve stanovnike Općine Sv. Petar u Šumi na ODGOVORNO PONAŠANJE s ciljem da spriječimo transmisiju bolesti uzrokovane koronavirusom.

Neizmjerno je bitno da se SVI pridržavamo uputa Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske i lokalnih stožera te postupamo u skladu s propisima higijenskih smjernica.
MOLIM I SAVJETUJEM SVIM SUPETARCIMA starije životne dobi i kroničnim bolesnicima da se što manje kreću izvan svojih domova radi zaštite i sigurnosti njihovog zdravlja. Danas je jako bitno da svi prihvatimo nacionalni slogan „OSTANITE DOMA“.
APELIRAM
na sve  Supetarce kojima je određena mjera samoizolacije da budu dovoljno razboriti i strpljivi, te da se dosljedno pridržavaju propisanih mjera.
Sukladno već ranijim objavama na web stranici Općine pozivam sve starije i nemoćne osobe sa područja Općine Sv. Petar u Šumi koji trebaju pomoć oko dostave namirnica, lijekova i potrepština da nam se obrate na broj telefona 052/686 444 svakog radnog dana od 8.00 - 14.00 sati.

Svi mještani Općine Sv. Petar u Šumi koji moraju napustiti svoje mjesto prebivališta ili boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, kupnje hrane, lijekova i osnovnih potrepština trebaju podnijeti Zahtjev za napuštanje mjesta prebivališta. Zahtjev možete naći na web stranici i poslati na predložene meilove.

Zahtjeve rješavamo brzo, dostavljamo Vam ih meilom ili Vas čekaju na za to predviđenom mjestu u zgradi Općine. Sukladno najnovijim napucima iz Stožera Civilne zaštite i MUP-a, PROPUSNICE SE MOGU IZDAVATI SAMO ZA ONE POTREBE U SKLADU S OVLAŠTENJEM STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE.

PONOVNO APELIRAM na oko 300 žitelja starijih od 65 godina, koji su u rizičnoj grupi za bolest koju izaziva koronavirus da ne napuštaju svoje domove ako stvarno ne moraju, te pozivam mlađe članove Vaših obitelji da Vam dobave osnovne potrepštine, lijekove i hranu, ili da nam se obratite za pomoć.

Naš mali, ali učinkoviti TIM Vam je uvijek na raspolaganju.

S nadom i željom da ćemo brzo i bezbolno prebroditi novonastalu situaciju sve Supetarke i Supetarce pozivam da se ponašaju odgovorno  da zaštite svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih, a to ćemo najbolje činiti ako ostanemo doma.

Neka nas sve čuva naša Čudotvorna Supetarska Gospa, držite se i ŽIVILI!

 

Načelnik Općine Sv. Petar u Šumi

dr. sc. Mario Bratulić

Dokumenti Datum