sij, 9, 2020
Pozivaju se zainteresirani proizvođači tradicionalnih istarskih klobasica da se odazovu na ocjenjivanje za izbor najbolje Istarske klobasice po starinski. Na natjecanju mogu sudjelovati svi proizvođači koji u domaćinstvu za svoje potrebe na stari tradicionalni način proizvode istarsku kobasicu.
. Na natjecanju ne mogu sudjelovati proizvođači istarske kobasice i drugih
suhomesnatih proizvoda koji imaju registrirane i odobrene objekte za
proizvodnju i koji proizvode istarske klobasice u kontroliranim industrijskim
uvjetima, a tradicionalno se natječu na sajmu svake godine.
Preuzimanje uzoraka klobasica biti će se od 28. do 30. siječnja 2020. godine,
od 8 do 15 sati u prostorijama Općine Sv. Petar u Šumi. Ocjenjivanje će se održati 31. siječnja 2020. u Sv. Petru u Šumi.
Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje četiri murelića ili 50 cm dužine
ako se klobasice rade u obliku kambe. Uz uzorak treba dostaviti ispunjenu
prijavnicu koja je prilog pozivu.
Komisiju će sačinjavati provjereni senzorni analitičari, stručnjaci i doktori
znanosti koji se bave proizvodnjom i ocjenjivanjem tradicionalnih kobasičarskih
proizvoda, a ocjenjivat će se po standardnoj metodi ocjenjivanja suhih kobasica
koju je prihvatio organizator manifestacije S klobasicom u EU.
Nagrade za najbolje ocjenjene istarske klobasice podijelit će se tijekom
održavanja sajma S klobasicom u EU, 22. ožujka u 18.00 sati u dvorani sajma.
Šampion i najboljih deset uzoraka dobiti će posebne nagrade, a najboljih pet
kobasica novčane bonove sponzora i organizatora.
Živili!
Dokumenti | Datum | |||
---|---|---|---|---|
Prijavnica- istarska kobasica po starinski 2020.docx | 9. siječanj 2020. | |||
ISTARSKA KLOBASICA PO STARINSKI 2020..pdf | 9. siječanj 2020. |