Vijest

svi, 30, 2022

ČESTITKA ZA DAN DRŽAVNOSTI

ČESTITKA ZA DAN DRŽAVNOSTI

Poštovane supetarke i supetarci, u ime Općine Sv. Petar u Šumi i osobno od srca vam čestitam Dan državnosti! Dan državnosti ima veliko značenje za sve nas jer je konstituiranjem prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora, na današnji dan 1990. godine, rođena demokratska hrvatska država.

Nakon stoljetne borbe za vlastitom državom, tog je dana obnovljena suverenost hrvatskog naroda koji otada demokratskim putem upravlja svojom sudbinom. Slaveći obljetnicu hrvatske državnosti, zahvaljujemo svima koji su svojim radom pomogli u izgradnji i stvaranju Republike Hrvatske te na njezinu putu prema statusu punopravne članice Europske unije. S posebnom zahvalnošću prisjećamo se svih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, među kojima je bio i veliki broj naših sugrađana. Njihova nas žrtva obvezuje da čuvamo ono što su oni stvorili, ali nas i obvezuje da nastavimo graditi uspješnu Hrvatsku koja će donijeti prosperitetnu budućnost naraštajima koji dolaze iza nas.

Stoga svim mještankama i mještanima općine Sv. Petar u Šumi, kao i svim državljanima Republike Hrvatske, od srca čestitam Dan državnosti.

Načelnik Općine Sv. Petar u Šumi

dr.sc. Mario Bratulić

Dokumenti Datum