Vijest

sij, 12, 2019

POZIV ZA PRIJAVU NA SAJAM S KLOBASICOM U EU 2019.

POZIV ZA PRIJAVU NA SAJAM S KLOBASICOM U EU 2019.

MEĐUNARODNI SAJAM S KLOBASICOM U EU 2019. U oglasniku sajma „S klobasicom u EU“ objavljen je poziv za sudjelovanje na 7. Međunarodnom sajmu kobasica „S KLOBASICOM U EU 2019.“ koji će se održati u Sv. Petru u Šumi od 22. do 24. ožujka 2019. godine.

Ovogodišnji sajam je zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom „gradu od kobasica“.

Za vrijeme sajma održat će se razni događaji, izbori vitezova, nagradne igre, bogat glazbeni i sportski program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, a tijekom sajma održati će se šesto svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku. U sklopu manifestacije  ocjenjivat će  se kobasice i izabrati  međunarodni šampioni u pet kategorija.

Glavni organizator manifestacije je  Općina Sv. Petar u Šumi uz potporu Vlade RH, Ministarstava, Istarske županije, Udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.

Želja organizatora je da se u budućim vremenima  potakne na veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim hrvatskim kobasičarskim proizvodima. Ove godine sajam će dobiti i ljetno noćno izdanje koncem kolovoza pod nazivom „Okusi Hrvatskog sela“, a s ciljem da Sv. Petar u Šumi i manifestacija postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva. Organizator očekuje da će Međunarodni sajam „S Klobasicom u EU“ posjetiti  više od deset tisuća  ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

Vidimo se u Sv. Petru u Šumi!

Dokumenti Datum