Vijest

tra, 6, 2022

S KLOBASICOM U EU 2022.

S KLOBASICOM U EU 2022.

Poštovani, upućujemo Vam poziv za sudjelovanje na VIII. Međunarodnom sajmu "S KLOBASICOM U EU" koji će od 13. do 15. svibnja 2022. godine po osmi puta održati u Sv. Petru u Šumi. Međunarodni sajam “S KLOBASICOM U EU” održati će se na novoj lokaciji Hrvatske kuće od kobasica, nakon dvogodišnje pauze izazvane korona krizom.

Nadalje, ove godine namjeravamo organizirati još tri tradicionalne manifestacije:  ljetni noćni sajam S klobasicom u EU, istarsku prašćinu  i Dan istarskih klobasica po starinski. Naš sajam je i ovaj puta zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom „gradu od kobasica“. Za vrijeme sajma organizirati će se razni programi, gourmet, zabavni događaji, glazbeni program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, mini konferencija, a tijekom sajma održati će se sedmo svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku. Na sajmenim punktovima zorno će se prezentirati nacionalnu tradiciju na najbolji mogući način.

U sklopu ovogodišnje manifestacije već je održano senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama kroz projekt sajma „Dani hrvatskih kobasica i salama“. Ove je godine ukupno ocjenjeno 123 uzorka kobasica i salama iz Hrvatske, Slovenije i BIH. Ocjenjivalo se je u 8 kategorija, a na ocjenjivanju je sudjelovalo 16 senzornih analitičara i stručnjaka koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i salama iz Hrvatske i Slovenije. Glavni organizator manifestacije je  Općina Sv. Petar u Šumi uz potporu Vlade RH, Ministarstava, Istarske županije, Udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.

Naša želja je da u budućim vremenima  potaknemo na veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim hrvatskim proizvodima, a s ciljem da Sv. Petar u Šumi kao zavičaj kobasica sa šest odobrenih objekata za proizvodnju  postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva. Organizator očekuje da će Međunarodni sajam „S Klobasicom u EU 2022.“ posjetiti  više  tisuća  ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

Zbog promjene lokacije i koncepta sajma te  dodatne specijalizacije da se na sajmu prezentiraju najbolji tradicionalni kobasičarski proizvođači i posebna gastro ponuda pozivamo Vas da na vrijeme rezervirate svoje mjesto.

Prijave za sve izlagače primaju se do 25. travnja 2022. ili do popunjavanja raspoloživih mjesta u sajmenim šatorima.

U prilogu: poziv i prijavnica 

Vidimo se u Sv. Petru u Šumi!

dr. sc. Mario Bratulić

Načelnik Općine Sv. Petar u Šumi

Dokumenti Datum
PRIJAVA SKUEU22.docx 6. travanj 2022.
S KLOBASICOM U EU 2022- POZIV IZLAGAČIMA.pdf 6. travanj 2022.