Vijest

svi, 18, 2022

ODRŽAN 8. MEĐUNARODNI SAJAM S KLOBASICOM U EU

ODRŽAN 8. MEĐUNARODNI SAJAM S KLOBASICOM U EU

Općina Sv. Petar u Šumi bila je od 13. do 15 svibnja domaćin 8. međunarodnog sajma S klobasicom u EU. Ove godine je sajam nakon dvije godine pauze održan na novoj lokaciji kod Hrvatske kuće kobasica. U ime organizatora zahvaljujemo se svim izlagačima, sudionicima i posjetiteljima našega sajma.

U svečanom otvaranju koje je održano u petak sudjelovala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković sa suradnicima, a u nedjelju je sajam posjetio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. U sklopu sajma održana je mini konferencija S klobasicom u EU s četiri teme namijenjene tradicionalnim proizvođačima( senzorno ocjenjivanje kobasica, EU natječaji i mjere za financiranje razvoja tradicionalne proizvodnje, digitalno oglašavanje+ i turizam i tradicionalni suhomesnati proizvodi u Istri danas). Prve večeri je održan gurmet klobasice i vino pod pokroviteljstvom konobe Doma i Deklić vina, a tijekom sajma predstavili smo naše nacionalne i međunarodne partnere, vitezove od kobasica i najbolje cheefove s naših prostora.

Svjetska prvakinja u nadivanju klobasica na beku postala supetarka Tamara Stojšić Turčinović, drugo mjesto je osvojila tehnologica Belja plus iz Darde Mirabela Opančar, a treće mjesto ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić.  Nagrada za najbolji izložbeni prostor ide u ruke Histrisa. Udruga Birikina iz Pule održala je posebni dječji program za najmlađe. Posebne plakete prijateljstva za višegodišnju suradnju i podršku našemu sajmu dobili su Silva Wendling, pročelnica za poljoprivredu Osječko baranjske županije i dr.sc. Dubravko Viduč predsjednik udruge Zlatna šajba iz Samobora.  

Hvala svima na podršci, hvala sponzorima, donatorima i pokroviteljima.

Naš organizacijski odbor odmah kreće s pripremama za 9. međunarodni sajam koji će se održati od 17. do 19. ožujka 2023.

Ove godine nas još očekuje brojne manifestacije i događanja: 2. ljetni noćni sajam, Istarska prašćina, Supetarsko leto na Placu, Maša po starinski, Makinača po starinski, Supetarski advent i druge.  

Načelnik

Dr.sc. Mario Bratulić

Dokumenti Datum