Vijest

tra, 1, 2022

SV. PETRU U ŠUMI NAGRADA ZA PREZENTACIJU AUTOHTONIH PROIZVODA

SV. PETRU U ŠUMI NAGRADA ZA PREZENTACIJU AUTOHTONIH PROIZVODA

Nagrada za prezentaciju autohtonih proizvoda Zavičaja istarskih tradicija dodijeljena je Općini Sveti Petar u Šumi i projektu „S klobasicom u Europu“ na 1. Hrvatskom glazbenom i gastro susretu održanom u subotu u mađarskom Pečuhu.

Supetarski proizvođači predstavili su se onim najboljim što Istra nudi: kobasicama i salamama sljubljenima sa sirom, vrhunskim maslinovim uljima i vinima, rakijama, mediteranskim začinima i slasticama – pazinskim cukerančićem. Doživljaj Istre još je upotpunjen promotivnim materijalima Udruge proizvođača istarskog pršuta i drugih tradicijskih proizvoda od svinjskog mesa te brošurama Turističke zajednice središnje Istre.

Radni posjet je organiziran u cilju promocije supetarskog sajma „S klobasicom u Europu“. Nakon dvije godine pauze, sajam će se tradicionalno održati na izmijenjenoj lokaciji  u Kući od kobasica. Trajat će tri dana, od petka 13. do nedjelje 15. svibnja. Novost su još edukativne radionice i stručni paneli, vrhunski chefovi hrvatske gastro scene koji će sljubljivati kobasice sa sezonskim i autohtonim namirnicama.

U znak zahvale za dugogodišnje prijateljstvo i kvalitetnu suradnju, načelnik Općine Sveti Petar u Šumi Mario Bratulić dodijelio je plaketu prijateljstva Jozsefu Hariju, predsjedniku organizacijskog odbora Hrvatske državne samouprave u Pečuhu. Boravak istarske delegacije u Mađarskoj još je iskorišten za uspostavljanje novih suradnji, pa se već ove godine očekuje dolazak predstavnika iz mađarske Baranje na sportske, kulturne i turističke manifestacije.

 

Dokumenti Datum