Vijest

srp, 5, 2021

SVEČANOM SJEDNICOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE I BLAGDAN PETROVA

SVEČANOM SJEDNICOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE I BLAGDAN PETROVA

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Petar u Šumi povodom 28. dana Općine i blagdana sv. Petra i Pavla, zaštitnika mjesta, održana je u petak 2. srpnja po prvi puta u novootvorenoj Hrvatskoj kući od kobasica.

Svečanosti su prisustvovali izaslanica Vlade i ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, ravnateljica Uprave za potpomognuta područja Katica Mišković, predsjednica županijske Skupštine Sandra Čakić Kuhar, Ivo Simović, predsjednik Općinskog vijeća Konavla s kojom je Sv. Petar u Šumi pobratimljen te brojni načelnici susjednih jedinica lokalne samouprave, općinski vijećnici i drugi gosti. Uoči svečane sjednice Općinu je posjetila ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

Načelnik Općine Mario Bratulić prigodnim je referatom rezimirao učinjeno u proteklih godinu dana te najavio nove projekte. Od 1997. godine ukupno je uloženo oko 200 milijuna kuna na poboljšanje životnog standarda Suepataraca, a samo zadnje četiri godine 25,5 milijuna kuna.

Svečana je sjednica bila prilika i za nagrađivanje ovogodišnjih laureata. Predsjednik Općinskog vijeća Nadir Brešćić i načelnik Bratulić zahvalnice su dodijelili Vesni Janko Finderle iz Poreča i Ekaterini Cumak-Zhun iz Pule, dizajnericama interijera koje su aktivno sudjelovale u kreiranju interijera i dizajniranju Prve Hrvatske kuće od kobasica i Hrvatske čitaonice. Zahvalnica za pomoć u osmišljavanju, kreiranju i realizaciji općinskih projekata i manifestacija dodijeljena je Ani Pisak iz Buzeta, PR stručnjakinji, novinarki i skorašnjoj magistri turizma i razvoja. Luciji Štoković iz Sv. Petra u Šumi zahvalnica je dodijeljena za ostvarene iznimne rezultate u konjičkom sportu na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim utakmicama u preponskom jahanju. Za najljepše uređenu okućnicu u 2021. godini na području Općine Sv. Petar u Šumi, a po izboru stručne komisije Općine, proglašena je okućnica Marije Defar iz Dolinci. Na kraju sjednice najavljen ovogodišnji program obilježavanja Petrove te brojne aktivnosti koje će se tijekom ljeta u sklopu projekta Supetarsko leto na Placu održati u Sv. Petru u Šumi. Najavljena je Makinača po starinski, Smotra folklora i ljetni noćni sajam S klobasicom u EU.

Dokumenti Datum