Vijest

kol, 21, 2016

Volontiranje u zajednici u okviru projekta „Život pun mogućnosti“

Volontiranje u zajednici u okviru projekta „Život pun mogućnosti“

U pazinskom Poludevnom boravku, koji djeluje u sklopu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, a čiji rad sufinancira i naša općina, provodi se projekt „Život pun mogućnosti“.

U pazinskom Poludevnom boravku, koji djeluje u sklopu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, a čiji rad sufinancira i naša općina, provodi se projekt „Život pun mogućnosti“. Projekt Udruga provodi od 01. prosinca 2015. godine u partnerstvu sa Centrom za inkluziju i podršku u zajednici iz Pule, Udrugom za promicanje stvaralaštva Art studio te Gradom Labinom. Cilj projekta je povećati kompetencije za tržište rada i zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama razvojem dnevnih radnih aktivnosti. Osim toga, projektom se nastoji povećati uključenost osoba s intelektualnim teškoćama u život zajednice razvojem programa volontiranja.

Tihomir Srblin, volontira u Udruzi Hoću-Mogu. 

U navedenoj Udruzi oni pomažu u prilagođavanju radnih listića i školske lektire za djecu s teškoćama u razvoju, a uz to su poboljšali i svoje informatičko znanje. Uz navedeno, korisnici Poludnevnog boravka uspješno su završili jednomjesečni Trening sucijalnih vještina te sudjelovali na 2. festivalu „Život pun mogućnosti“, koji se ove godine održao u Labinu. Sve ih jako veseli pomagati drugima i osjećati se korisnim u lokalnoj zajednici te su izrazili želju za volontiranjem i nakon završetka projekta krajem kolovoza ove godine. Vjerujemo kako će i ubuduće biti tako aktivno uključeni u lokalnu zajednicu.

Dokumenti Datum