Vijest

lis, 13, 2022

PRIMANJE ZA NAJUZORNIJU HRVATSKU SEOSKU ŽENU

PRIMANJE ZA NAJUZORNIJU HRVATSKU SEOSKU ŽENU

U supetarskoj Kući od kobasica održan je svečani prijem za najuzorniju hrvatsku seosku ženu Antoniju Mrzlić Budak. Prijem su upriličili načelnik Općine Sv. Petar u Šumi Mario Bratulić, predsjednik Općinskog vijeća Nadir Breščić te Sanja Kantaruti, direktorica Turistička zajednica središnje Istre.

U znak zahvale za promociju Sv. Petra u Šumi, Zavičaja tradicije i supetarskih suhomesnatih delicija te vrijednih žena Istre, Antoniji je uručena prigodna plaketa-zahvalnica Općina Sv. Petar u Šumi. Načelnik Bratulić još je jednom čestitao nagrađenoj te najavio domaćinstvo izbora Najuzornije hrvatske seoske žene za 2023. godinu koja će se početkom listopada održati u Sv. Petru u Šumi. 

Antonia je titulu osvojila u subotu u Čakovcu u konkurenciji 17 kandidatkinja iz 13 županija. Majka je troje djece, sa suprugom Mihaelom živi i radi u Sv. Petru u Šumi gdje vode Konobu "Doma". U  hramu gastronomije njihov predani rad dolazi do izražaja - ovdje se gurmanska nepca časte delicijama istarskog podneblja. Obitelj Budak obrađuje 30 hektara zemlje, ima svoju farmu svinja i kokoši, klaonicu, rasjekaonu, preradu i pršutanu. Obitelj Budak i Antonija su primjer kako plod polja  uspješno ponuditi na stolu, a ove godine su osvojili još jednu prestižnu nagradu „ Suncokret ruralnog turizma“ za najbolji ruralno turistički projekt u kategoriji u kojoj su bili prijavljeni.

Još jednom čestitke Antonia Mrzlic Budak!

Dokumenti Datum