Vijest

srp, 11, 2021

Tradicionalni turnir u pljočkanju- Petrova 2021.

Tradicionalni turnir u pljočkanju- Petrova 2021.

Pljočkarski klub Sv. Petar u Šumi bio je organizator tradicionalnog turnira u pljočkanju povodom ovogodišnje Petrove. Turnir je održan na starom terenu igrališta za pljočkanje po posljednji put zbog početka izgradnje prvog Nacionalnog centra pljočkanja.

Na početku turnira, natjecatelje je pozdravio je načelnik općine Mario Bratulić i najavio raspisivanje javnog natječaja za izgradnju "NACIONALNOG CENTRA PLJOČKANJA" koji će biti dovršen do kraja kalendarske godine.  Mario Bratulić je u svom kratkom obraćanju upoznao prisutne pljočkare sa dinamikom izgradnje i izgledom budućeg centra, a s Milivojem Pacentijem, predsjednikom Pljočkarskog saveza Hrvatske održani su razgovori oko osnivanja međunarodne organizacije pljočkara koja bi imala svoje sjedište u Sv. Petru u Šumi.

Na turniru je sudjelovalo 19 ekipa, a na kraju je pobjedu odnio par Dragan Matika i Boris Tomišić iz PK ŽMINJ ispred para Armando Fabijančić i Zlatko Ančić iz Marčenegle. Treće mjesto osvojili su par Boris Uljanić i Boris Radošević iz PK ŠKRILJE koji su pobijedili par iz ŠPK MURINE u sastavu Slavko Videković i Samir Hafizović.

Na turniru je ove godine sudjelovalo nekoliko mladih parova i igrača, a Josip Matika, koji je nastupio za PK ŽMINJ u 83. godini, uspješno je odigrao sva natjecanja u grupama.

Dokumenti Datum