Vijest

tra, 6, 2021

Supetarski glasnik, ožujak 2021.

Supetarski glasnik, ožujak 2021.

Drage Supetarke i Supetarci, donosimo Vam digitalno izdanje Supetarskog glasnika- informativnog godišnjaka Općine Sv. Petar u Šumi u kojemu Vam nastojimo predočiti naš rad u proteklih godinu dana kao i planove za razdoblje koje je pred nama. Tiskano izdanje dostavit ćemo svim supetarskim domaćinstvima koja ga još nisu dobila do kraja ovoga tjedna. Digitalno izdanje možete pogledati u rubrici PUBLIKACIJE.

Usprkos krizi, uspjeli smo protekle godine realizirati nekoliko značajnih projekata za našu Općinu poput uređenja i opremanja Prve Hrvatske kuće od kobasica i supetarskog doma, izgradnje kružnog toka oko naše kalvarije i ceste Sv. Petar u Šumi - Kanfanar. Prošle godine smo započeli s dugo godina priželjkivanim velikim projektom izgradnje novoga supetarskog vodovoda, privremeno uredili parking na Placu i vodili brigu o komunalnim problemima tijekom cijele godine. Za naše najmlađe uredili smo sportski i dječji park Gorinci i opremili tri dječja parka s novim igralima. U suradnji sa župom nastavili smo s drugom fazom obnove Hrvatske čitaonice, a naša područna osnovna škola i dječji vrtić dobili su novu klimatizaciju za osam učionica i prostora dječjeg vrtića. Nakon dugo godina, uz suradnju s mladim supetarskim poduzetnicima pokrenuli smo novi razvoj poslovne zone Škripelj. Na osnovu ukazanih potreba rekonstruirali i modernizirali  smo gotovo jedan kilometar dužni  općinskih nerazvrstanih cesta.

2021. godinu osigurat će se sredstva za poticanja nataliteta, pomoć umirovljenicima, nabavku radnih bilježnica i pribora za osnovnoškolce, stipendije učenicima i studentima, financiranje predškolskog odgoja-dječjeg vrtića, produženog boravka u školi i ostalih programa za obitelj, penzionere, mlade i djecu.

U 2021. godini predviđena su ulaganja u društvenu infrastrukturu, uređenje komunalne infrastrukture i nastavak aktivnosti u poslovnoj zoni Škripelj. Nadalje, zahvaljujući dobro pripremljenim projektima nastavljamo s izgradnjom glavnog vodovodnog cjevovoda, rekonstrukcijom županijskih cesta i izgradnjom nogostupa na više mjesta u Općini. Ove godine krećemo s izgradnjom i uređenjem sportskog centra Sv. Petar u Šumi u sklopu kojega će biti više sportskih borilišta poput nacionalnog centra pljočkanja, malonogometnog igrališta s umjetnom travom, skate parka, dječjeg parka, street basketa, vanjskog fitnessa s ostalim pomoćnim objektima. Nadam se da će Vam Supetarski glasnik na jednostavan i zanimljiv način prikazati sve što smo učinili u protekloj godini, približiti mogućnosti i obaveze financiranja iz općinskog proračuna, projekte u ovoj godini te da ćemo zajedno i dalje stvarati Općinu po mjeri svakog čovjeka, kao najbolje mjesto za život u Istri i Hrvatskoj.

Načelnik

dr. sc. Mario BratulićInformativno godišnje glasilo Općine Sveti Petar u Šumi možete pregledati na ovoj poveznici.Dokumenti Datum