Vijest

pro, 25, 2017

Zlatni suncokret za S klobasicom u EU

Zlatni suncokret za S klobasicom u EU

Supetarski međunarodni sajam "S klobasicom u Europu", proteklog je tjedna nagrađen Zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, u kategoriji ruralno-turističkih manifestacija kao najbolja manifestacija u Hrvatskoj za 2017. godinu.

Svečana dodjela godišnjih nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, koje dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo", uz potporu Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice održana je u utorak 19. prosinca u hotelu Academia u Zagrebu, kada su uručene nagrade dobitnicima u sedam kategorija: turistička seljačka gospodarstva; poduzetnici u ruralnom turizmu; projekti u ruralnom turizmu; ruralno-turističke manifestacije; tradicijska ruralna gastronomija; vinski turizam; te hrvatski otočni proizvod i zaštićeni proizvodi. Za ove nagrade bilo je prijavljeno ukupno 130 projekata i subjekata iz 18 županija, a stručna komisija je minulih mjeseci obišla sve nominirane kako bi se kroz neposredni uvid odlučilo koji su projekti najbolji.

Supetarsku manifestaciju je za nagradu Suncokret ruralnog turizma kandidirala Turistička zajednica središnje Istre, a u ovoj je kategoriji bilo nominirano tridesetak manifestacija diljem zemlje. Zlatnu povelju za manifestaciju "S klobasicom u Europu" na svečanosti je primio načelnik općine Sveti Petar u Šumi dr.sc. Mario Bratulić. Poput ostalih dobitnika ovih nagrada, i Supetarci su se predstavili promotivnim štandom, na kome su se osim promocijskog materijala za šesti sajam S klobasicom u Europu koji će se održati 2.-4. ožujka 2018. godine predstavila supetarskim kobasicama i salaminima.

Dokumenti Datum