Vijest

svi, 13, 2018

NAČELNIK OPĆINE NA 4. MEĐUNARODNOM KONGRESU O RURALNOM TURIZMU

NAČELNIK OPĆINE NA 4. MEĐUNARODNOM KONGRESU O RURALNOM TURIZMU

Načelnik općine Sv. Petar u Šumi, dr.sc. Mario Bratulić sudjelovao je proteklih dana na 4. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu koji je održan u Supetru na Braču. Tema ovogodišnjeg skupa je " NOVO VRIJEME - VRIJEME ZA RURALNI TURIZAM".

Na kongresu su bili nazočni predstavnici TZ, gospodarskih komora, lokalne vlasti, LAG-ova, instituta, fakulteta i drugih institucija iz petnaestak europskih država.

Načelnik je aktivno sudjelovao u radnom dijelu programa  prvoga dana kongresa uz stručnjake iz Srbije, Italije, Francuske i Hrvatske na velikoj Panel  raspravi 'Turističke kulturne rute" kao jedini predstavnik iz Istre koji je sudjelovao u panelima i raspravama. Kongres je održan u nedavno otvorenom kongresnom centru- Waterman Forum u turističkom naselju Svpetrvs hotela.

Kongres je otvorio izaslanik predsjednika Vlade, državni tajnik za turizam Frano Matušić, a o sve većoj važnosti ruralnog turizma i poticajima za njegov  razvoj i strategiju osvrnuo se Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.
Organizatori:
 Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj " Klub članova selo" - predsjednica Dijana Katica, te Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvo u Opatiji.

Dokumenti Datum