Vijest

ruj, 17, 2018

NOVI PROJEKTI U OPĆINI

NOVI PROJEKTI U OPĆINI

Općina Sv. Petar u Šumi prijavila je dva projekta na upravo završenom natječaju za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Općina je prijavila projekt uređenja društvenog doma-kuće od kobasica i sportskih igrališta i svlačionica zone sporta i rekreacije u Sv. Petru u Šumi.

Ukupna procijenjena vrijednost oba projekta iznosi oko 9 milijuna kuna, a natječajem je predviđeno sufinanciranje od 80% iz EU izvora dok će se ostatak osigurat na druge za općinu prihvatljive modele.

Društveni dom-prva hrvatska kuća od kobasica uredit će se u staroj malenice u zaseoku Dajčići. Kuća od kobasica sastojat će se od centralne prostorije površine 140 m², izložbene galerije-muzeja hrvatskih kobasica u suterenu kuće od 40m², sanitarnog čvora, kuhinje-senzornog laboratorija od 20m². Kuća će biti opremljena modernom tehnološkom opremom za pripremu i degustaciju kobasičarskih proizvoda i jela koja se mogu pripremati od kobasica, a moderna digitalna audio oprema biti će prilagođena raznim prezentacijama, predavanjima, snimanju, ocjenjivanjima tradicionalnih proizvodima  i eventima. U suterenu-galeriji postavit će se mali muzej po uzoru na slične muzeje koji već postoje u EU. Društveni dom i Prvu hrvatsku kuću od kobasica će koristiti općina, udruge, građani, institucije  i razne organizacije iz zemlje i inozemstva.  

Slične muzeje u Europi. Društveni dom će tijekom čitave godine biti na raspolaganju mještanima općine za razne lokalne i nacionalne kulturne, glazbene i edukacijske događaje i promocije s ciljem da postane centralno mjesto za svakoga žitelja i prijatelja općine Sv. Petar u Šumi.

Uređenje sportskih igrališta i svlačionica zone sporta i rekreacije u Sv. Petru u Šumi planirano je na području postojeće sportske zone koja će u novom projektu imati rukometno i košarkaško igralište, teniski teren, boćalište, polivalentno igralište za djecu s atletskom stazom, vanjski fitnes, dva parkirališta, modernu led rasvjetu te nove kontejnerske svlačionice za nogometno igralište i polivalentni sportski centar. Postojeća dvorana i svlačionice preuredit će se u modernu polivalentnu dvoranu za aerobik i rekreativne sadržaje i fitnes centar opremljen najsuvremenijom opremom za sportsko i rekreativno vježbanje. Projektom je planirano uređenje tribina sa sjedalicama i navodnjavanja na nogometnom igralištu.

U nastavku donosimo opis budućeg sportskog centra Sv. Petar u Šumi:

·        Malonogometno/rukometno  igralište s koševima za košarku po sredini s umjetnom podlogom

·        Boćarski stadion s 4 staze

·        Igralište za tenis s umjetnom podlogom

·        Prostor s vanjskim fitnesom i street work out

·        Polivalentni prostor s igralištima za djecu

·        Relaks zona za odmor i druženje

·        Polivalentna fitness i aerobic dvorana i fitness prostora s nabavom sprava i opreme

·        Uređenje dva parkirališta

·        Ugradnja moderne Led rasvjete sportskog centra

·        Ugradnja kontejnera-svlačionica, toaleta i skladišta za potrebe polivalentnog sportskog centra, ugradnja ograde i sustava za nadzor objekta  

·        Ugradnja kontejnera-svlačionica i skladišta za sportsku opremu za potrebe nogometnog igrališta

·        Sanacija stadionskih tribina, zidova uz nogometno igralište I montaža sjedalica

·        Rekonstrukcija starog sustava za navodnjavanje igrališta

 

Uređenjem zone sporta povećati će se broj rekreativnih sadržaja odnosno doprinijeti će se povećanju organiziranih oblika dodatnih sportskih aktivnosti te zadovoljiti potrebne uvjete vezano za objekte i igrališta koje moraju ispunjavati sportski klubovi za svoja natjecanja. Projektima je planirana realizacija smjernica iz strategije razvoja općine pod programskim nazivom

 

Dokumenti Datum