Vijest

tra, 11, 2021

Petar Bratulić četvrtu godinu zaredom prvak Hrvatske u polumaratonu

Petar Bratulić četvrtu godinu zaredom prvak Hrvatske u polumaratonu

Četvrtu godinu zaredom supetarac Petar Bratulić postao je prvak Hrvatske u polumaratonu i dokazao da je s razlogom ponio titulu Hrvatskog kralja polumaratona. Petar je uvjerljivo pobijedio konkurenciju istrčavši 1 sat 8 minuta i 14 sekundi s gotovo dvije minute prednosti ispred drugoplasiranog natjecatelja.

Po riječima hrvatskog atletskog izbornika u normalnim vremenskim uvjetima i na normalnoj stazi polumaratona, danas Petar Bratulić može ostvariti rezultat od 1 sat i 5 minuta, što samo  govori o trenutnim visokim mogućnostima na nivou europske klase trkača.

Velike pohvale za nepobjedivog trkača-šampiona iz Sv. Petra u Šumi. Ostvarenim rezultatom napravio je skok na tablici svih vremena Hrvatske kada je ova disciplina u pitanju. Tako da sada dolazi na 6. mjesto vječnih tablica. Petar Bratulić je kao član AK Agram iz Zagreba zasluženo sudjelovao u obrani prošlogodišnjeg naslova pobjednika ekipnih prvaka Hrvatske u polumaratonu!

To je svakako lijep uvod u početak atletske sezone koja nas očekuje u narednim mjesecima, u godini velikih atletskih natjecanja. 

Dokumenti Datum