Vijest

ožu, 5, 2019

OTVORENJE I BLAGOSLOV KRIŽNOG PUTA OCA DANIJELA HEKIĆA

OTVORENJE I BLAGOSLOV KRIŽNOG PUTA OCA DANIJELA HEKIĆA

Poštovani, u povodu završetka postavljanja Križnog puta o. Danijela Hekića pozivate se na svečani blagoslov i otvorenje križnog puta. Svečanost će se održati u nedjelju 10. ožujka 2019. s početkom u 15.00 sati u selu Gljušćići, Sv. Petar u Šumi, ispred rodne kuće oca Danijela Hekića.

KRIŽNI PUT OCA DANIJELA HEKIĆA

Križni put oca Danijela Hekića  uređen je u znak poštovanja prema Velikanu molitve, patnje i svete krunice kao cjelogodišnji put duhovnosti, razmišljanja i molitve.

Otac Danijel Hekić, (Sv. Petar u Šumi 1926. – Saccolongo, Italija 2009.),  franjevac Male braće, zaređen 1952., a od 1955. godine, boluje od multiple skleroze. Preko 5 desetljeća, nepokretan primao je vjernike, ispovijedao, savjetovao, tješio i blagoslivljao ih. Bolest je prihvatio kao način života, te je postao živuća ikona patnje, i nikada se nije žalio na bolest. Proživljavao je sve misterije Krunice, napisao je brošuru „Moja svagdanja krunica“

„Istina je da su mnoge osobe koje su bile kod oca Danijela promijenile način života. Neki kažu da su ozdravili“ o. Barnaba HekićRadujemo se Vašemu dolasku! 


Općina Sv. Petar u Šumi

Načelnik dr. sc. Mario Bratulić 

Dokumenti Datum
Krizni put o. Danijela Hekića.pdf 5. ožujak 2019.