Vijest

vlj, 27, 2020

OCJENJIVANJE KOBASICA S KLOBASICOM U EU 2020.

OCJENJIVANJE KOBASICA S KLOBASICOM U EU 2020.

Međunarodni sajam "S KLOBASICOM U EU 2020." i ove će godine organizirati ocjenjivanje kobasica u suradnji s udrugom ESSIK- Europski savez salamera i kobasara iz Samobora s kojom naš sajam aktivno surađuje dvije godine. Ovogodišnje ocjenjivanje biti će organizirano u 7 kategorija.

Ovogodišnje ocjenjivanje biti će organizirano u 7 kategorija. Naime, na osnovu velikog interesa proizvođača, novih inovativnih kobasičarskih proizvoda te naše želje da se proizvođači kobasica promoviraju na još bolji način odlučili smo uvesti dvije nove kategorije od ove godine na način da smo odvojili kategoriju salama i specifičnih kobasica, a uvedena je i kategorija trajnih kobasica od divljači. 

Ove godine organizirati će se ocjenjivanje u sedam kategorija: Istarska kobasica, slavonska kobasica, kulenova seka, istarska kosnica, salame (zaštićene, tradicionalne, zavičajne salame i salamini), kobasice od divljači i specifične kobasice (kobasice od magarca, ovce, konja, s raznim dodacima: tartufi, voće, sir, med, orasi, začinsko bilje, lješnjaci, itd.).

Ovogodišnji osvajači nagrada biti će nagrađeni prigodnim diplomama i medaljama, šampioni posebnim statuama i vrijednim nagradama sponzora.

Uzorci se dostavljaju  do 13. ožujka 2020. godine u 16 sati u prostorije općine Sv. Petar u Šumi, Sv. Petar 6, 52404 Sv. Petar u Šumi; (iznimno 16. ožujka do 10.00 sati uz prethodnu najavu).  

Potrebno je dostaviti  cca 1 kg proizvoda.  

Uzorci koji se dostavljaju NE SMIJU BITI VAKUMIRANI!

Ocjenjivanje kobasica održati će se 16. i 17. ožujka 2029. u  Sv. Petru u Šumi

Dokumenti Datum
Prijavni obrazac- ocjenjivanje kobasica 2020.docx 27. veljača 2020.