Vijest

srp, 17, 2008

MAŠA PO STARINSKI- Sastanak organizacijskog odbora

MAŠA PO STARINSKI- Sastanak organizacijskog odbora

U prostorijama općine dana 16.07. 2008. godine održan je prvi sastanak organizacijskog odbora za obilježavanje prve smotre starocrkvenog pučkog pjevanja“Maša po starinski“. U odbor su uključeni Mario Bratulić- načelnik općine, Bruno Krajcar- umjetnički voditelj te članovi Gordana Krizman, Viktor Prenc i David Ivić.


Manifestacija će se održati 23.08.2008. godine, a započet će u  16.00 sati u Hrvatskoj čitaonici etnomuzikološkim stručnim skupom na temu „ Očuvanje i revalorizacija sarocrkvenog pučkog pjevanja“. Na skupu će biti nazočni najugledniji hrvatski etnomuzikolozi- Dušan Prašelj, Vito Bagur, Joško Čaleta, Ljubo Stipišić, predstavnici Hrvatskog radija, akademik Josip Bratulić i drugi. Također je dogovoreno gostovanje zbora Gradišćanskih Hrvata pod vodstvom dr. Antuna Kolića koji će na koncelebriranoj svetoj misi izvesti liturgijsko pjevanje „Mašu po starinski“.

  Za nastup na prvoj smotri sarocrkvenog pučkog pjevanja koja će se održati na trgu ispred crkve za sada je sudjelovanje potvrdilo desetak zborova, vokalnih skupina i pučkih pjevača iz Hrvatske i inozemstva. Tako će na prvoj takvoj manifestaciji u Hrvatskoj nastupiti  zborovi iz Sv. Petra u Šumi, Raklja, Marčane, Žminja, vokalna skupina Lanišće, vokalna skupina Kolejani, klape Sv.Petar, Koral, zbor Gradišćanskih Hrvata te nekoliko pučkih pjevača.

Projekt uz Općinu Sv. Petar u Šumi podupiru Ministarstvo Kulture RH, Hrvatski radio  te Biskupija porečka i pulska. 

Dokumenti Datum