Vijest

tra, 20, 2020

NOVE ODLUKE STOŽERA CZ RH

NOVE ODLUKE STOŽERA CZ RH

Stožer Civilne zaštite RH jučer je donio pet novih odluka, a najvažnija je da se ukida mjera napuštanja mjesta prebivališta ili boravišta za područje svoje županije(Istarsku županiju). O danas je E-propusnica potrebna samo za napuštanje svoje županije.

S jučerašnjim danom je potvrđeno 39 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1871 oboljela osoba, a 709 osoba se oporavilo. Dosad je preminulo 47 osoba. U zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman jučer je iz Šangaja sletio zrakoplov s oko 70 tona zaštitne opreme potrebne hrvatskom zdravstvenom sustavu i svim drugim službama koje sudjeluju u borbi protiv epidemije koronavirusa. Ovim su specijalnim letom dopremljene veće količine maski, zaštitnih odijela i vizira.
Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.
Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.
Pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o koronavirusu.
Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.
U prilogu Odluke koje je jučer donio Stožer civilne Republike Hrvatske.