Vijest

ožu, 16, 2023

MEĐUNARODNI SAJAM S KLOBASICOM U EU 2023.

MEĐUNARODNI SAJAM S KLOBASICOM U EU 2023.

Dragi prijatelji, dragi ljubitelji kobasica, dragi gosti! U našoj općini, 2013. godine utemeljena je manifestacija “S klobasicom u Europu”. Pokrenuli smo je sa željom i vizijom da se velikoj europskoj obitelji predstavimo onim najboljim što imamo, a to su domaći proizvodi koji odišu drevnom tradicijom, vrhunskom kvalitetom, i umijećem prenošenim s koljena na koljeno.

Kobasice su dio naše povijesti, naše kulture i našeg identiteta, ali kako svaki kraj naše domovine ima svoj vlastiti oblik i recept tradicijskih kobasica, a također i skoro svaki kraj Europe, kobasice su i naš medij za stjecanje novih prijateljstava, za uspostavu ne samo manifestacijske nego i gospodarske, kulturne i svake druge suradnje. Našim sajmom uspjeli smo okupiti proizvođače kobasica iz većine hrvatskih regija, pa i iz susjednih država, u zajedničkoj želji da se jedni drugima predstavimo, ne samo svojim proizvodima nego i cjelokupnim svojim nasljeđem, i da pokrenemo stvaranje zajedničke platforme kako za valorizaciju tradicijskih proizvoda, tako i za gospodarsku revitalizaciju ruralnog prostora. Dobro došli u Istru, u Sveti Petar u Šumi, u sjenu zvonika drevnog i nadaleko poznatog pavlinskog samostana, na sajam “S klobasicom u Europu”. Dođite nam i ubuduće, donesite svoje kobasice, kušajte naše, i uživajmo zajedno u najboljim darovima naših regija!

Za sve mještane Općine Sv. Petar u Šumi osiguran je slobodan ulaz uz predočenje osobne iskaznice, a za ostale posjetitelje ulaznica je 4,00 eura.

U restoranu organizatora u sklopu sajmene dvorane cijena menija iznosi 10,00 eura koja uključuje jelo i piće.

U prilogu je raspored izlagača u sajmenoj dvorani i šatoru.

dr. sc. Mario Bratulić

Načelnik općine Sveti Petar u Šumi