Vijest

lis, 1, 2008

S osobnim rekordom istrčao Berlinski maraton

 S osobnim rekordom istrčao Berlinski maraton

SUPETARSKI NAČELNIK MARIO BRATULIĆ SVE USPJEŠNIJI NA DUGE STAZE

 

Supetarski načelnik Mario Bratulić, koji je posljednjih godina sve aktivniji i uspješniji u trčanju na duge staze, minule je nedjelje uspješno istrčao Berlinski maraton. Pritom je oborio i osobni rekord, jer je s vremenom od 2 sata, 54 minute i 40 sekundi (za standardnu maratonsku stazu od 42,195 kilometara) bio za 37 sekundi brži nego kad je trčao maraton u Parizu.


Među 40.000 natjecatelja iz 111 zemalja svijeta Bratulić je zauzeo izvrsno 807. mjesto, što je i najbolji plasman od svih dvadesetak hrvatskih maratonaca koji su sudjelovali. Kao što je poznato, nije samo on u Berlinu popravio svoj rekord: čuveni etiopski atletičar Haile Gebrselassie je osobni rezultat, ali i svjetski rekord u maratonu popravio za punih 27 sekundi.
Bratuliću je ovo inače treća velika svjetska maratonska priredba u kojoj se natjecao, a dosad je to bilo u New Yorku i Parizu. Posebno je dojmljivo, kaže on nakon povratka kući, što se starta s trga pred Brandenburškim vratima, gdje je nekoć bila granica između Istočnog i Zapadnog Berlina i gdje je počelo stvaranje moderne Europe. Na istom mjestu bio je i cilj maratona, a na gradskim ulicama pratilo ga je više od milijun gledatelja

 

Izvor: Glas Istre                                     D.Š.

Dokumenti Datum