Vijest

vlj, 3, 2021

NAŠI PROJEKTI – DJEČJA IGRALIŠTA

NAŠI PROJEKTI – DJEČJA IGRALIŠTA

Općina Sv. Petra u Šumi u proteklih je godinu dana napravila značajan iskorak u izgradnji i uređenju dječjih i sportskih parkića. U protekloj godini izgrađena i sanirana su tri parka, a sva dosadašnja igrališta dobila su gumenu zaštitnu podlogu oko dječjih igrala i sprava.

Veliki napori uloženi su u izgradnju dječjeg i sportskog parka Gorinci kao kapitalnog objekta za djecu i mlade na području sela gorinštine. Objekt se sastoji od polivalentnog igrališta za mini nogomet i košarku, natkrivenog prostora za druženje i više igrala- sprava za djecu. U prostor parka postavljen je tobogan s ljuljačkom, dvije njihalice, klackalica i greda. Prostor je opremljen stolom, klupama i kantama za zbrinjavanje otpada. Cjelokupni park je osvjetljen LED reflektorima, a postavljena je i pristupna točka u sklopu projekta WiFi4EU tako da je u parku i okolišu dostupan besplatni Internet. Cijeli prostor je zaštićen s betonskim zidom i sigurnosnom panel ogradom. Kada epidemiološke mjere budu dozvoljavale upriličit će se prigodno svečano otvaranje dječjeg i sportskog parka Gorinci.


Supetarski dječji vrtić je nakon 13 godina od otvorenja i uređenja parkića dobio nova igrala. U park  vrtića postavljena su nova ljuljačka, tobogan, njihalica, šesterokutna penjalica, a sanirane su stare drvene klackalice. Postavljene su dodatne ploče s gumenom zaštitnom podlogom, klupe, a obnovljena je i podloga parka tako da je dječje igralište s početkom predškolske godine zasjalo u novom ruhu na zadovoljstvo djece, teta i naših supetarskih mama.

Igrališta na Placu i Dolincima dobila su novu zaštitnu gumenu podlogu, a u sklopu Kuće od kobasica-supetarskog doma izgrađen je dječji parkić s 4 igrala. Postavljene su dvije njihalice, ljuljačka, tobogan i gotovo pedeset metara gumene zaštitne podloge tako da će se dječji parkić u potpunosti uklopiti u buduće programe supetarskog doma. Tijekom veljače i ožujka u planu je zamjena stare asfaltne podloge mini igrališta u sklopu dječjeg i sportskog parka Dolinci, gdje je postavljena i pristupna WiFi4EU točka. 

Iza nas je teška 2020. godina, bez društvenog života,  ali je zato puno napravljeno za našu djecu i mlade.

 

Dokumenti Datum