Vijest

svi, 15, 2019

Općina Sv. Petar u Šumi osvojila vaučer od 15 tisuća eura za WI-FI punktove u općini

Općina Sv. Petar u Šumi osvojila vaučer od 15 tisuća eura za WI-FI punktove u općini

Općina Sv. Petar u Šumi ima razloga za zadovoljstvo nakon što je Europska komisija 15. svibnja objavila rezultate drugog poziva iz programa WiFi4EU, a na koji se 4. i 5. travnja prijavilo više od 10 tisuća gradova i općina iz EU-a s ciljem osvajanja vaučera od 15 tisuća eura za instaliranje besplatnog interneta na javnim prostorima. U drugom pozivu dodijeljeno je 3.400 vaučera, a među njima se je našla i Općina Sv. Petar u Šumi.

Vaučer od 15 tisuća eura bespovratnih EU sredstava u općini Sv. Petar u Šumi iskoristit će se za postavljanje 11 punktova besplatnog interneta na raznim lokacijama u općini. Nabavom opreme i instaliranjem 11 pristupnih točaka za  bežični internet, mještani i gosti općine Sv. Petar u Šumi dobiti će najbolji EU standard bežičnog interneta na gotovo cijelom području općine.

Ovaj projekt nastavak je brojnih aktivnosti i projekata koji su u tijeku i koji su u fazi pokretanja, a s ciljem da Sv. Petar u Šumi postane najbolje mjesto za život u Istri i Hrvatskoj, zaključio je načelnik Mario Bratulić

Rezultati natječaja: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/winners-second-wifi4eu-call-announced

Dokumenti Datum