Vijest

tra, 8, 2020

OMOGUĆENO SLOBODNO KRETANJE BEZ PROPUSNICA NA PODRUČJU BIVŠE OPĆINE PAZIN

OMOGUĆENO SLOBODNO KRETANJE BEZ PROPUSNICA NA PODRUČJU BIVŠE OPĆINE PAZIN

Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske uvažio je Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite zaštite u protuepidemijskim mjerama i aktivnostima zaštite od koronavirusa (COVID – 19) koji je između općina pazinštine i grada Pazina potpisan 6. travnja 2020. godine. Propusnice više nisu potrebne za kretanje unutar područja bivše Općine Pazin u koju je spadao Grad Pazin te općine Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sveti Petar u Šumi i Tinjan.

Jedinice lokalne samouprave Pazinštine su 6. travnja 2020. godine potpisale Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite u protuepidemijskim mjerama i aktivnostima zaštite od koronavirusa (COVID – 19). Sporazum u prilogu.

Potreba za kretanjima između naše Općine Sv. Petar u Šumi, Grada Pazina i susjednih općina u potpunosti je opravdana s obzirom na činjenicu da je veliki broj stanovnika tog područja egzistencijalno vezan za susjednu općinu ili grad.
Mjera ograničavanja kretanja stanovnicima s područja bivše Općine Pazin uvelike otežava rješavanje bitnih životnih i egzistencijalnih situacija i potreba stanovnika ovog područja.

Sve ostale mjere ostaju na snazi uz preporuku da OSTANETE DOMA.

Dokumenti Datum
Odluka o dopuni Odluke - zabrana napuštanja....pdf 9. travanj 2020.
Sporazum 06042020..pdf 8. travanj 2020.