Vijest

sij, 24, 2023

SAJAM S KLOBASICOM U EU 2023.

SAJAM S KLOBASICOM U EU 2023.

Poštovani, upućujemo Vam poziv za sudjelovanje na IX. Međunarodnom sajmu " „S KLOBASICOM U EU 2023.“ koji će se po deveti puta održati u Sv. Petru u Šumi od 18. i 19. ožujka 2023. godine.

Međunarodni sajam “S KLOBASICOM U EU” održati će se u sportskoj dvorani s novim brendiranjem  i na glavnom trgu u Sv. Petru u Šumi. „Dani hrvatskih kobasica i salama“ i  dodjela nagrada najboljim kobasicama i salamama dan prije sajma u Hrvatskoj kući kobasica 17. ožujka 2023. godine. Naš sajam je i ovaj puta zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom „gradu od kobasica“. Za vrijeme sajma organizirati će se razni programi, gourmet, zabavni događaji, glazbeni program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, a tijekom sajma održati će se sedmo svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku. Ove godine će kao posebnu atrakciju, naši majstori izraditi najdulju istarsku kobasicu na svijetu od 333 m dužine.

U sklopu ovogodišnje manifestacije početkom ožujka će se održati senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama kroz projekt „Dani hrvatskih kobasica i salama“. Ocjenjivanje će biti organizirano u 10 kategorija, a  ocjenjivanje će provoditi vrsni senzorni analitičari i stručnjaci koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i salama iz Hrvatske i EU.

Glavni organizator manifestacije je  Općina Sv. Petar u Šumi uz potporu Vlade RH, Ministarstava, Istarske županije, Udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.

Naša želja je da u budućim vremenima  potaknemo na veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim hrvatskim proizvodima, a s ciljem da Sv. Petar u Šumi kao „zavičaj kobasica“ sa šest odobrenih objekata za proizvodnju  postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva. Organizator očekuje da će Međunarodni sajam „S Klobasicom u EU 2023.“ posjetiti  više  tisuća  ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

Zbog velikog interesa za ovogodišnji sajam i puno novih atrakcija koje pripremamo pozivamo Vas da na vrijeme rezervirate svoje mjesto.

Vidimo se u Sv. Petru u Šumi!

Sa  poštovanjem,                                                                                      

Načelnik dr.sc. Mario Bratulić

Dokumenti Datum
POZIV IZLAGAČIMA-S KLOBASICOM U EU 2023..pdf 25. siječanj 2023.
S KLOBASICOM U EU 2023. PRIJAVNICA.docx 24. siječanj 2023.