Vijest

ožu, 30, 2018

PRIMANJE KOD MILANA BANDIĆA GRADONAČELNIKA ZAGREBA

PRIMANJE KOD MILANA BANDIĆA GRADONAČELNIKA ZAGREBA

U srijedu je u zagrebačkoj Gradskoj upravi održan radni sastanak načelnika općine Sv. Petar u Šumi Marija Bratulića s gradonačelnikom grada Zagreba Milanom Bandićem i suradnicima. Na sastanku se razgovaralo o tekućim i budućim projektima na području općine Sv. Petar u Šumi, a koji su od međunarodnog značaja za općinu, županiju i državu.

Dotaklo se je  moguće suradnje u izgradnji „Križnog puta patera Danijela Hekića“, organiziranju nacionalne smotre starocrkvenoga pučkog pjevanja „Maša po starinski“ uz veću nazočnost predstavnika iz grada Zagreba te u pružanju potpore u uređenju prve „Hrvatske kuće klobasica“ koja će se urediti u Sv. Petru u Šumi. Također je naglašeno da će grad Zagreb u narednim godinama i nadalje biti pokrovitelj i podržavati međunarodni sajam „S klobasicom u EU“ na kojemu s velikim uspjehom sudjeluju proizvođači tradicionalih proizvoda s područja grada. Načelnik je naglasio da najmanja, ali i najvitalnija istarska općina njeguje specifične i jedinstvene manifestacije u Hrvatskoj i Europi koje su u samo nekoliko godine pokazale kao najbolji projekti u očuvanju kulturno tradicijske baštine, ili su bili najbolji na području ruralno turističkih projekata u državi. Nakon održanog sastanka načelnik se je zajedno s nazočnim pročelnicima obratio medijima.

Tedi Lušetić, pročelnik Gradskog ureda za kulturu je naglasio kako ga buduća kulturna suradnja veseli. Između ostalog, „Maša po starinski“ je vrsta starocrkvenog pjevanja te nam je osobito drago što će Grad Zagreb poduprijeti projekt kojim se želi očuvati kulturna i  tradicijska baština.
Gradonačelnik je od načelnika Općine Sveti Petar u Šumi primio na poklon uskrsnu špaletu, tradicionalnu istarsku uskrsnu deliciju što ju je gradonačelnik, budući da smo u predblagdanskome vremenu, odlučio pokloniti jednoj brojnijoj zagrebačkoj obitelji istarskog podrijetla, rekla je Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Dokumenti Datum