Vijest

sij, 19, 2017

S KLOBASICOM U EU- 11. I 12. OŽUJKA 2017.

S KLOBASICOM U EU- 11. I 12. OŽUJKA 2017.

Ovogodišnji međunarodni sajam S klobasicom u EU održat će se 11. i 12. ožujka po peti puta zaredom u Sv. Petru u Šumi.

V. međunarodni sajam „S KLOBASICOM U EU” zamišljen je kao događaj koji će promovirati proizvodnju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, tvrtke, udruge i institucije koje podržavaju proizvodnju i plasman na tržište. U centru mjesta (sportskoj dvorani, i glavnom trgu) urediti će se  „grad od kobasica“ u kome će se održavati sajam, izložbe, natjecanja, zabavni program i gastro događanja u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica.

Po četvrti puta zaredom održati će se "Svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku“, a ove godine će se u sklopu sajma održati i Dani srednje europskih kobasica na kojima će sudjelovati 13 partnera sajma iz srednje Europe ( Hrvatska, Slovenija, Austrija, Mađarska i Vojvodina). U sklopu sajma uredit će se nekoliko punktova, koji će zorno prezentirati hrvatsku tradiciju na najbolji mogući način.

Petu godinu zaredom komisija sastavljena od najboljih senzornih analitičara iz zemlje i inozemstva izabrati će najbolje kobasice iz RH i inozemstva u nekoliko kategorija, a samo ocjenjivanje već je dobilo značaj otvorenog prvenstva Hrvatske.

Manifestaciju je do sada podupiralo Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma, Ministarstvo poduzetništva i obrta te  Istarska županija sa svojim institucijama. Potporu će i dalje davati Udruga proizvođača istarskog pršuta, udruga Gustus, brojni LAG-ovi iz Istre i RH, komore i turističke zajednice.

Na sajmu se  očekuje nazočnost najboljih proizvođača kobasičarskih proizvoda i drugih tradicionalnih proizvoda iz Republike Hrvatske i susjednih država (Slovenije, Mađarske, Slovačke, Austrije, Rumunjske, Italije i Srbije), kao i brojnih udruga koje promiču zaštitu, proizvodnju tradicionalnih kobasičarskih i ostalih proizvoda iz zemlje i inozemstva. Više o manifestaciji u rubrici S klobasicom u EU.

Dokumenti Datum