Vijest

lip, 21, 2019

SUPETARSKO KULTURNO LJETO

SUPETARSKO KULTURNO LJETO

Supetarsko kulturno ljeto će i ove godine kroz svoje programe biti namijenjeno svim supetarcima i širokoj publici posjetitelja u središnjoj Istri, gostima, turistima i namjernicima koji se tijekom ljeta budu nalazili u Istri.

Program započinje tradicionalnom pučkom feštom Petrovom te se u srpnju nastavlja Makinačom po starinski koja svake godine okuplja stare majstore makinače iz cijele Istre i prezentira stoljetnu tradiciju našega kraja. Nacionalna smotra "Maša po starinski" zamišljena je kao susret pučkih crkvenih pjevača, vokalnih skupina i zborova, kako bi se potaknulo očuvanje crkvene pučke popijevke i pokušalo afirmirati taj vid tradicijske glazbe koja je kod nas jedna od najstarijih u Europi.

Ljetni noćni sajam  „S klobasicom u EU- okusi hrvatskog sela“ po prvi puta će se ove godine pojaviti u ljetnom noćnom izdanju. Cijelo mjesto Sv. Petar u Šumi pretvorit će se u „veliki ljetni grad od kobasica“ sa sajmom, natjecanjima, zabavnim programom i cooking show programom tijekom cijele noći.  Na sajmu će sudjelovati najbolji hrvatski proizvođači kobasica, kuhari i proizvođači tradicionalnih proizvoda. Od početka srpnja svaki četvrtak će se održavati večernje kino predstava na trgu, a početkom rujna održat će se i kazališna predstava.  

Program Supetarskog kulturnog ljeta objavljen je u prilogu ove objave.

 

Dokumenti Datum
Supetarsko kulturno ljeto 2019..pdf 21. lipanj 2019.