Vijest

lip, 12, 2020

KUĆA KOBASICA- OSIGURANA NOVA SREDSTVA ZA 2. FAZU RADOVA

KUĆA KOBASICA- OSIGURANA NOVA SREDSTVA ZA 2. FAZU RADOVA

U supetarskoj Hrvatskoj čitaonici u srijedu su potpisani ugovori o potporama Ministarstva regionalnog razvoja istarskim projektima ukupne vrijednosti 33,5 milijuna kuna. Riječ je o sredstvima što ih je putem natječaja iz Programa podrške brdsko planinskim područjima, programa održivog razvoja lokalne zajednice i programa regionalnih razvojnih projekata dodijelilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

U ime Ministarstva ugovore je dodijelila pomoćnica ministra Katica Mišković, a korisnici odobrenih sredstava su Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule, Istarska županija, Grad Vodnjan te općine Lanišće, Lupoglav, Cerovlje i Sv. Petar u Šumi.

Općina Sv. Petar u Šumi je ovom prigodom dobila novih 800.000 kn za sufinanciranje druge faze uređenja prve Hrvatske kuće od klobasica i društvenog doma.  Načelnik općine Sv. Petar u Šumi dr.sc. Mario Bratulić opisao je projekt kao multifunkcijski prostor s muzejsko galerijskim prostorom, modernom kuhinjom i centralnim prostorom opremljenim modernom multimedijskom opremom. Projekt je vrijedan oko 3,3 miliona kuna, a do sada je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo 1,2 miliona kuna. Odmah po potpisu ugovora Općina Sv. Petar u Šumi pokrenut će realizaciju druge faze kroz pokretanje natječaja, izbor izvođača s ciljem završetka projekta do rujna ove godine.

U prilogu donosimo prikaz budućeg izgleda Prve Hrvatske Kuće od kobasica-supetarskog doma.  

Dokumenti Datum