Vijest

vlj, 16, 2023

S KLOBASICOM U EU- POZIV SPONZORIMA

S KLOBASICOM U EU- POZIV SPONZORIMA

Poštovani prijatelji naše Općine i našega međunarodnog sajma „S KLOBASICOM U EU 2023.“ koji će se po deveti puta od 17. do 19. ožujka 2023. godine održati u Sv. Petru u Šumi. Obraćamo se svima koji imaju mogućnosti da svojom donacijom/sponzorstvom, pomognu u organizaciji sajma.

Sajam „S KLOBASICOM U EU” zamišljen je kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju, prodaju i zaštitu tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda te poljoprivredne proizvođače, udruge i institucije koje su čimbenici procesa. Za potrebe sajma  centar Sv. Petra u Šumi pretvoriti će se u „najveći hrvatski grad od kobasica“ u kojemu će se održavati sajam, prezentacije, konferencije,  natjecanja, zabavni program i gastro događanja u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica i zaštićenih tradicionalnih proizvoda.

U sklopu sajma održat će se „osmo svjetsko prvenstvo u nadivanju klobasica na beku“, razni gastro eventi, cooking show, gourmet, promocija novih vitezova od kobasica i novih kobasičarskih šampiona u deset kategorija. Ove godine kao posebnu atrakciju naši majstori izraditi će najdužu istarsku kobasicu na svijetu od 333 m dužine.

U sklopu ovogodišnje manifestacije, početkom ožujka održati će se senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama kroz projekt „Dani hrvatskih kobasica i salama“. Senzorno ocjenjivanje će biti organizirano u  10 kategorija kojega će provoditi naši vrsni senzorni analitičari i stručnjaci iz Hrvatske i EU.

Sajam svake godine podupire Vlada RH sa svojim ministarstvima, Hrvatski sabor, gospodarske i obrtničke komore, turističke zajednice  te Istarska županija sa svojim institucijama i srodnim udrugama. Projekt je do sada uspostavio suradnju sa ukupno petnaest nacionalnih i međunarodnih partnera iz više država u okruženju. 

Glavni organizator manifestacije je  Općina Sv. Petar u Šumi.

 U prilogu uvjeti sponzorstva/donacije.

S poštovanjem,

 

Načelnik

dr.scMario Bratulić

Dokumenti Datum
POZIV SPONZORIMA- S klobasicom u EU 2023..pdf 16. veljača 2023.