Vijest

vlj, 18, 2017

Osnovana Udruga S klobasicom u EU

Osnovana Udruga S klobasicom u EU

Pred nekoliko dana u Sv. Petru u Šumi osnovana je udruga ljubitelja klobasica i tradicionalnih proizvoda "S klobasicom u EU".

Preko dvadeset ljubitelja kobasica iz Istre i drugih dijelova Hrvatske i nekoliko renomiranih proizvođača osnovalo je u Svetom Petru u Šumi udrugu "S klobasicom u EU". Udruga bi između brojnih aktivnosti trebalo dugoročno sudjelovati u organizaciji istoimene manifestacije, koja će se po peti puta za redom održati 11. i 12. ožujka. Ciljevi udruge su široki te će se udruga baviti promicanjem i njegovanjem tradicije i običaja Istre u proizvodnji kobasičarskih i drugih tradicionalnih istarskih proizvoda, te predstavljati tradiciju istarskog kobasičarstva na drugim sličnim manifestacijama. Protekli vikend su predstavnici udruge sudjelovali na čuvenoj kobasičijadi u Šidu, a u bogatom ovogodišnjem programu plan je sudjelovati na manifestacijama u Turiji, Sevnici, Samoboru, Pećuhu, Jagodnjaku, Đakovu, Lemešu  i Bekesz Czabi.

Članovi supetarske udruge već nekoliko godina sudjeluju u razvoju neformalna mreža južno i srednjoevropskih kobasičarskih manifestacija i udruga. 

 Kakve se kobasice proizvode kod partnerskih udruga i predstavljaju na partnerskim manifestacijama, u nas će se moći vidjeti i kušati na međunarodnom sajmu u Sv. Petru u Šumi, a udruga će zajedno sa partnerima održati prvi gourmet dan srednjoeuropskih kobasica.

Za predsjednika udruge "S klobasicom u Europu" izabran je dr.sc. Mario Bratulić, za dopredsjednika Mihael Budak, za tajnika Milan Udovičić, a uz njih su za članove predsjedništva izabrani još Luka Jelenić i Branko Franjul. U nadzorni odbor izabrani su Otavio Pamić, Darko Kolić i Neven Turčinović.

Udruga će se na supetarskom sajmu predstaviti sa prikazom tradicionalne proizvodnje istarskih kobasica.

Dokumenti Datum