Vijest

lis, 15, 2017

NAJUZORNIJA SEOSKA ŽENE HRVATSKE

NAJUZORNIJA SEOSKA ŽENE HRVATSKE

Danas se obilježava svjetski dan seoskih žena, Supetaraka Ljubica Franjul jučer se kao predstavnica Istarske županije u Karlovcu natjecala na izboru najuzorinje hrvatske seoske žene.

Nakon više mjesečnih kvalifikacija, priprema i vrlo zahtjevne prezentacije jučer je u Spomen domu HV Zrinski u Karlovcu održano hrvatsko finale za izbor najuzornije hrvatske seoske žene.  U finalnom natjecanju nastupalo je četrnaest kandidatkinja iz deset hrvatskih županija.

Ljubica se predstavila na svome imanju u Sv. Petru u Šumi gdje je prezentirala djelatnost OPG i osvojena priznanja na dosadašnjim međunarodnim natjecanjima. U karlovcu je svaka kandidatkinja morala izraditi svoj prezentacijski pult, promidžbeni materijal i originalnu prezentaciju te na kraju pred prepunim auditorijem razgovarati sa članovima stručnog žirija.

Na kraju je Ljubica bila u najužem izboru za najuzorniju seosku ženu Hrvatske, a njen prezentacijski pult i sama ocijenjen je najboljim za ovu godinu.

Ovogodišnju krunu najuzornije hrvatske seoske žene ponijela je Renata Bedeković iz zagrebačkog Jakuševca, inače dugogodišnja sudionica supetarskog sajma S klobasicom u EU.

Dokumenti Datum