Vijest

ožu, 27, 2017

MAURO ZOVIĆ OSVOJIO 6. MJESTO NA ZIMSKOJ OLIMPIJADI

MAURO ZOVIĆ OSVOJIO 6. MJESTO NA ZIMSKOJ OLIMPIJADI

Od 14. do 25. ožujka održane su ZIMSKE SVJETSKE IGRE SPECIJALNE OLIMPIJADE u Austriji, u tri grada Graz,Schladming i Ramsau na kojima je sudjelovao i supetarac Mauro Zović.

Na ZIMSKIM SVJETSKIM IGRAMA SPECIJALNE OLIMPIJADE sudjelovalo je 2700 sportaša iz 107 država,1100 voditelja i trenera i 3000 volontera. Natjecanja su organizirana u  9 sportova. Hrvatski reprezentativci na Zimskim svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Austriji osvojili su ukupno 19 medalja, od čega je šest bilo zlatnih, šest  srebrnih i sedam  brončanih.

Članovi reprezentacije Hrvatske bili su sportaši i voditelji iz Škole za odgoj i obrazovanje-Pula, koji su kao pravi ambasadori sporta predstavljali svoju školu, grad, županiju i zemlju. Supetarac Mauro Zović osvojio je 6. mjesto u disciplini umjetničko klizanje. Njegov trener bila je Pavlina Miljković. Naša općina pomogla je pripreme sportaša Maura Zovića, a u subotu smo sudjelovali u njegovom dočeku u Hrvatskoj čitaonici. Velika potpora u slijedećim natjecanjima.

Dokumenti Datum