Vijest

srp, 10, 2017

DAN OPĆINE 2017.

DAN OPĆINE 2017.

Povodom Dana općine i blagdana svetih Petra i Pavla ove je godine 30. lipnja održana svečana sjednica uz nazočnost brojnih gostiju i prijatelja općine. Na sjednici je prigodni referat održao ponovno izabrani načelnik općine u šestom uzastopnom mandatu dr.sc. Mario Bratulić.

Načelnik je ukazao na ostvarenja u općini u prethodnim mandatima, istaknuo je nove projekte kojima će se baviti u općini u narednom razdoblju, a posebno se je osvrnuo na velike rezultate po pitanju populacijske politike, pune zaposlenosti mještana općine te velikih rezultata u novoj gospodarskoj grani općine-turizmu. Istaknuo je da je općina Sv. Petar kao malo koja sredina u Hrvatskoj ostvarila europsku kvalitetu infrastrukture za svako domaćinstvo u općini, a da danas nema nezaposlenih stanovnika najvitalnije istarske općine.

Zahvalio se je istarskoj županiji i Vladi RH na podršci i potpori općinskim projektima, a ove je godine kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora na svečanosti prisustvovao saborski zastupnik Anton Kliman. Načelnik se je posebno zahvalio sponzorima i tvrtkama koje podupiru općinske projekte i manifestacije tijekom godine, a dodijeljene su i godišnja priznanja. Plaketu općine dobila je Blanka Sinčić Pulić, predsjednica udruge Gustus iz Pazina za dugogodišnju nesebičnu pomoć u organizaciji i promociji međunarodnog sajma „S klobasicom u EU“. Povelja je dodijeljena devedesetgodišnjem Josipu Turčinoviću, za supetarskoga čovika od jedanput- očuvanje i ostvarivanje supetarskih tradicionalnih i obiteljskih običaja, a zahvalnica Istarskim supermarketima iz Poreča za nesebičnu pomoć, potporu i sponzorstvo tradicionalnih općinskih manifestacija, ali i za pokretanje nove proizvodnje na području općine i otvaranje novih radnih mjesta. Priznanje za najljepše uređenu okućnicu dobila je Rina Pamić iz Slavčići, a troje učenika dobilo je zahvalnice načelnika za sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima. Zahvalnice su dobili Jelena Bratulić, Tedi Pamić i Mauro Zović. U prigodnom programu sudjelovali su učenici osnovne škole, a sve uzvanike su uz domaćine pozdravili pročelnik za poljoprivredu istarske županije i zamjenica istarskog župana.

 

Općina Sv. Petar u Šumi

 

Dokumenti Datum