Vijest

vlj, 10, 2023

SENZORNO OCJENJIVANJE KOBASICA I SALAMA

SENZORNO OCJENJIVANJE KOBASICA I SALAMA

Pozivamo sve zainteresirane proizvođače suhomesnatih proizvoda za dostavu uzoraka kobasica i salama na senzorno ocjenjivanje koje će se održati u sklopu projekta "S KLOBASICOM U EU" . Senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama održati će se u sklopu projekta „Dani hrvatskih kobasica i salama“ koji je pokrenut u prosincu 2021. godine. Uzorci kobasica za ocjenjivanje moraju biti dostavljeni najkasnije do 2. ožujka 2023. u 15.00 sati u Općinu Sv. Petar u Šumi, Sv. Petar u Šumi 6, 52404 Sv. Petar u Šumi

Molimo Vas da pismene prijave dostavite na e-mail najkasnije do 20. veljače, zbog bolje pripreme senzornog ocjenjivanja koje će se održati 3. i 4. ožujka 2023. godine u HRVATSKOJ KUĆI KOBASICA u Sv. Petru u Šumi.

Nagrade za najbolje kobasice i salame biti će podijeljene dan prije početka sajma, 17. ožujka 2023. u „Hrvatskoj kući od kobasica“.

Odličja će se dijeliti u 10 kategorija, a u nastavku Vam donosimo kategorije u kojima se možete natjecati i dostaviti uzorke na ocjenjivanje: 

·        Istarska kobasica

·        Slavonska kobasica

·        Kulenova seka

·        Istarska kosnica 

·        Salame i salamini

·        Kobasice i salame od divljači

·        Kobasice i salame s tartufima

·        Kobasice i salame S klobasicom u EU(tipovi kobasica iz EU)

·        Specifične kobasice (kobasice od svinjetine, magarca, ovce, konja, s raznim dodacima: voće, sir, med, orasi, začinsko bilje, lješnjaci…)

·        Istarska klobasica po starinski( istarske kobasice proizvedene u domaćinstvima)

 

Organizator ocjenjivanja: Međunarodni sajam S klobasicom u EU, ESSIK- Europski savez salamera i kobasara-Samobor i udruga S klobasicom u EU.

Svi osvajači nagrada biti će nagrađeni prigodnim diplomama i medaljama, a šampioni posebnim statuama i vrijednim nagradama sponzora.

U nadi da ćete se odazvati, najsrdačnije se zahvaljujem. 

Lijep pozdrav,

Predsjednik organizacijskog odbora

dr.sc. Mario Bratulić
Načelnik Općine Sv. Petar u Šumi
Mob- +38599 705-6466

 

U prilogu: prijavnice i pravilnik o ocjenjivanju.