Vijest

svi, 29, 2018

KOMEMORACIJA

KOMEMORACIJA

Oproštaj od Josipa Lazarića (1962.-2018.) Supetarski općinski vijećnici, djelatnici općinske uprave, prijatelji i suradnici, mještani i članovi obitelji na komemorativnom su se skupu održanom u supetarskoj Hrvatskoj čitaonici oprostili od preminulog Josipa Lazarića, dugogodišnjeg vijećnika u Općinskom vijeću Svetog Petra u Šumi.

O uspomeni na dragog prijatelja, vrijednog i poštenog suradnika, čovjeka koji je volio svoje bližnje i nikad se nije štedio, dirljivo su govorili njegovi dugogodišnji prijatelji, predsjednik supetarskog Općinskog vijeća Neven Turčinović, Viktor Prenc i supetarski načelnik Mario Bratulić. Prisjećajući se zajedničkih studentskih dana i nešto kasnijeg zajedničkog angažmana u vrijeme demokratskih primjena u Hrvatskoj, Bratulić je Lazarića opisao kao jednog od najaktivnijih vijećnika, koji je zajedno s ostalima dao veliki doprinos izgradnji Svetog Petra u Šumi.

- Bio je vrlo kritičan, vrlo mudar i vrlo pošten, pamtimo ga kao iznimnog čovjeka velikog srca i posebnog osmijeha. Doživljavao sam ga kao starijeg brata, rekao je Mario Bratulić na komemorativnom skupu. Josip Lazarić rođen je 1962. godine, a po završetku školovanja zaposlio se 1987. godine u tadašnjem Purisu. Bio je izabran u prvi sastav Općinskog vijeća tada novoosnovane općine Sveti Petar u Šumi 1993. godine na listi HDZ-a, i od tada pa do posljednjih izbora svaki put bi bio ponovno izabran za vijećnika. "Nosit ćemo njegove misli i riječi u naše buduće općinske projekte", rekao je također Mario Bratulić. (D. Š.)

Dokumenti Datum