Vijest

srp, 1, 2022

DAN OPĆINE- SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

DAN OPĆINE- SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Na blagdan zaštitnika naše Općine i župe svetih Petra i Pavla, a povodom Dana Općine, održali smo svečanu sjednicu Općinskog vijeća u klaustru supetarskog samostana. Na sjednici su bili nazočni brojni gosti na čelu s zastupnikom Antonom Klimanom, izaslanikom predsjednika Hrvatskog sabora. Nazočna u ime Istarske županije bila je Jessica Acquavita, istarska dožupanica, Stipe Vulić, načelnik pobratimljene općine Jasenice, župnik Mate Kolak, brojni načelnici istarskih općina i predstavnici tvrtki i institucija iz javnog života.

Na svečanoj sjednici smo dodijelili nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima, a načelnik Općine dr.sc. Mario Bratulić se u prigodnom izlaganju osvrnuo na sve što je realizirano u općini Sv. Petar u Šumi u proteklih godinu dana. Najavio sam nove projekte za naredno razdoblje, zahvalio se Vladi RH i Istarskoj županiji na podršci. Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Anton Kliman istaknuo je Sv. Petar u Šumi kao malu općinu sa jako puno primjera dobre prakse, originalnih projekata, naveo je da se sva obećanja ostvaruju i da mu je želja da u narednih nekoliko godina Sv. Petar u Šumi postane istarski Schwarzwald. U ime županije pozdrave i želje za realizacijom novih projekata zaželjela je dožupanica  Jessica Acquavita.

Milki Turčinović iz Banovci je pripala nagrada za najbolju okućnicu u 2022. godini, a zahvalnice načelnika dobili su Dalibor Matišić, Dejan Lazarić, Valentino Modrušan i Damir Milanović. Ove godine je plaketa Općinskog vijeća zasluženo dodijeljena OPG Franjul, a najveće priznanje Grb Općine tvrtki Rudan iz Žminja za višegodišnju pomoć u realizaciji projekata od nacionalnog i međunarodnog značaja. Program je nastavljen nastupom supetarskih mažoretkinja, prigodnom tombolom i nastupom klape Stine.

Dokumenti Datum
NAGRADE OPĆINE ZA 2022..pdf 1. srpanj 2022.