Novosti

ODRŽANA MAŠA PO STARINSKI 2018.

28. kolovoz 2018

U Sv. Petru u Šumi je u nedjelju, 26. kolovoza 2018. održana 11. "Maša po starinski", nacionalna smotra starocrkvenog pučkog pjevanja. "Maša po starinski", svojim repertoarom i umjetničkom kvalitetom interpretacija, iz godine u godinu profilira se u najznačajniju nacionalnu manifestaciju posvećenu starocrkvenom pučkom pjevanju, značajnu za valorizaciju i očuvanje tog segmenta naše bogate kulturne baštine.

Nastavi čitati

SUPETARSKO KULTURNO LJETO

19. srpanj 2018

Općina će povodom 25. godina općine i kvalitetnije turističke ponude tijekom ljetnih mjeseci organizirati bogat program Supetarskog kulturnog ljeta.

Nastavi čitati

MAŠA PO STARINSKI 2017.

30. kolovoz 2017

ISPREPLETENOST GLAZBENIH TRADICIJA Prije deset godina utemeljena je u Svetom Petru u Šumi nacionalna smotra starocrkvenog pučkog pjevanja nazvana "Maša po starinski", posvećena istraživanju, očuvanju i revitalizaciji starih crkvenih i vjerskih napjeva koji su se pjevali na misama, u vrijeme blagdana, u obiteljskim prilikama i tijekom običaja pučke pobožnosti.

Nastavi čitati

Maša po starinski 2016.

21. kolovoz 2016

IX. po redu nacionalna smotra starocrkevnog pučkog pjevanja Maša po starinski održat če se u nedjelju 28. kolovoza s početkom u 18.00 sati u supetarskoj crkvi sv. Petra i Pavla.

Nastavi čitati