Ustanove

Škola Sv. Petar u Šumi

Područna škola djeluje u novoj nadograđenoj i rekonstruiranoj zgradi od rujna 2003. godine. Škola je opremljena najsuvremenijom opremom, a tijekom zadnjih pet godina uz pomoć općine i sponzora opremljena je informatička učionica i nabavljena moderna audio i video oprema.

Također se je nastojalo obogatiti i književni fundus školske čitaonice raznim donacijama općine, Matice Hrvatske, akademika Josipa Bratulića i drugih donatora.

Nastava se odbija u jednoj smjeni u razrednoj nastavi za niže razrede i kabinetskoj nastavi za više razrede.

Od svibnja 2005. godine učenici koriste novu školsku sportsku dvoranu koja je opremljena najsuvremenijom opremom za odvijanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture kao i za održavanje rekreativnih i sportskih aktivnosti. Dvoranu koriste lokalni sportski klubovi za treninge i natjecanja, a do sad su u noj odigrane razne prvenstvene odbojkaške i košarkaške utakmice. U dvorani su održani i međunarodni sportski susreti.

U školi je zaposleno 10 učitelja profesorskog i učiteljskog zvanja i 5 djelatnika u tehničkoj službi škole.

Osnovna škola

Osnovna škola

Dječji vrtić

Područni Vrtić u Sv. Petru u Šumi jedan je od sedam područnih vrtića Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin.

Danas taj vrtić, suvremeno opremljen, organiziran na oko 350 m2 novouređenog prostora, polazi 31 dijete, što je u odnosu na druge sredine središnje Istre veliki broj djece uključen u institucionalni oblik predškolskog odgoja. Nije oduvijek bilo tako. U danima početaka Vrtića, 1962. godine, vrtić je radio u skromnim uvjetima općinske zgrade “na Placu”, a polazila su ga isključivo djeca koja su bila u godini prije polaska u osnovnu školu. Te prve godine u vrtiću je bilo 24 djece. Od tada do danas vrtić U Sv. Petru u Šumi redovito radi, mijenja svoje lokacije trudeći se da djeci pruži što bolje uvjete i da bude na usluzi svim roditeljima koji za vrtićem iskažu potrebu. Rekordan broj djece u vrtiću je bio 2001.god – čak 42 djece! Zbog tako velikog broja djece vrtić se preselio u prostorije stare Purisove zgrade u Dajčićima bb.

Iako na katu, do kojeg je vodilo tridesetak stepenica, u tom ne namjenski građenom prostoru, postizali su se vrhunski pedagoški rezultati: provodila se koncepcija “Vrtića-dječje kuće” u kojoj su se djeca mogla osjećati kao u svom drugom domu učeći o životu kroz igru i istraživanje prvenstveno pedagoški neoblikovanog i prirodnog materijala. Tada je suradnja s roditeljima bila intenzivna i raznovrsna.

Otkako smo 2007.g. preselili u novi vrtić, za kojeg mnogi kažu da je jedan od najljepših i najfunkcionalnijih u županiji, u sklopu zgrada osnovne škole i školske dvorane uvjeti boravka djece su se značajno poboljšali pa se može očekivati da će se i dalje povećavati broj djece polaznika vrtića te da ćemo biti na raspolaganju i roditeljima čija su djeca jasličke dobi.

Vrtić u Sv. Petru u Šumi uvijek je bilo mjesto gdje je pulsirala dobra energija koja je utjecala na život cijeloga mjesta, kao što je i mjesto utjecalo na život u vrtiću. Tako smo na primjer u Sv. Petru pionirski započeli rad s djecom s teškoćama u razvoju u sklopu redovnog program predškolskog odgoja i svima poslali poruku da sretno živimo sa svim različitostima koje nas okružuju.

Naš je moto: bogatstvo je u različitosti i toleranciji!

Takav stav i razvoj vrtića ne bi bio moguć bez kontinuirane podrške i potpore općinskih vlasti.

logo-sveti-petar-sv-petar-svpetar-znak-samo

Općina Sv. Petar u Šumi

Sv. Petar u Šumi 6
52404 Sv. Petar u Šumi
Republika Hrvatska
OIB: 95418771492
IBAN: HR6224020061843300000

Pon – Pet: 7:00 – 15:00

Korisni linkovi

Općina Sveti Petar u Šumi © 2023. Sva prava pridržana

Dizajn i razvoj: https://appydevelopment.com

Skip to content