GODIŠNJE SVAKOM DJETETU NOVČANA POMOĆ U IZNOSU OD 200 EURA

GODIŠNJE SVAKOM DJETETU NOVČANA POMOĆ U IZNOSU OD 200 EURA 

Drage Supetarke i Supetarci!

Općina Sv. Petar u Šumi kao prva općina u Istri i Republici Hrvatskoj, uvodi dodjelu godišnje novčane pomoći djeci u iznosu od 200,00 EUR-a u sklopu projekta ZA NAŠU DICU.

Korisnici prava na novčanu pomoć su djeca predškolske i školske dobi od navršene prve do 18. godine života, te moraju imati prijavljeno prebivalište na području Općine Sv. Petar u Šumi najmanje 6 mjeseci prije podnošenja zahtjeva.

Postupak za ostvarivanje prava na novčanu pomoć pokreće djetetov roditelj /staratelj/ udomitelj podnošenjem zahtjeva u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Sv. Petar u Šumi počevši od 2. travnja 2024. Ova mjera nastavak je svih dosadašnjih demografskih mjera u cilju pozitivne demografske politike.

Obrazac za podnošenje zahtjeva bit će dostupan na službenoj WEB stranici i društvenim mrežama Općine. Inače, već drugu godinu zaredom u Sv. Petru u Šumi rođeno je 16-ero djece na 1050 stanovnika po čemu smo svrstani među deset najboljih u državi. Podsjetimo kako je Sv. Petar u Šumi među prvima u RH  pokrenuo jednokratnu novčanu pomoć za svako novorođeno dijete. Prosječno se svake godine izdvaja preko 40 posto poreznih prihoda za mjere demografske politike. Mjerom se želi dati dodatni demografski poticaj obiteljima i potaknuti na štednju za akumuliranje početnih sredstava za kraj srednjoškolskog obrazovanja i početak rada ili nastavak studija. U nastavku donosimo popis ostalih demografskih mjera u Općini Sv. Petar u Šumi:

 • Jednokratna novčana pomoć za novorođeno dijete u iznosu od 600,00 eura za 1. i 2. dijete te 800,00 eura za treće i svako sljedeće dijete.
 • Sufinanciranje produženog boravka u osnovnoj školi.
 • Sufinanciranje nabave udžbenika i školskog pribora za djecu koja se redovno školuju u osnovnoj školi u iznosu od 40,00 eura.
 • Sufinanciranje troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola.
 • Stipendiranje svih studenata u iznosu od 110 eura mjesečno.
 • Pomoć djeci s teškoćama u razvoju – sufinanciranje boravka u odgojno-obrazovnim ustanovama i prijevoz do najbliže odgojno obrazovne ustanove.
 • Financiranje troškova usluga logopeda za tretman od najmanje tri mjeseca godišnje.
 • Sufinanciranje djelatnosti dadilja.
 • Sufinanciranje ekonomske cijene usluga smještaja djece u dječjem vrtiću Sv. Petar u Šumi/od rujna i dječje jaslice.
 • Sufinanciranje ekonomske cijene usluga smještaja djece u dječjim vrtićima čiji je osnivač vjerska zajednica ili druga pravna ili fizička osoba.
 • Financiranje božićnih poklon paketa za djecu predškolske dobi.
 • Financiranje kazališnih ili filmskih predstava za predškolsku i školsku djecu.
 • Sufinanciranje raznih vanškolskih programa.
 • Za djecu koja ispunjavaju socijalni uvjet sukladno odluci pravo na pomoć za boravak djeteta u predškolskoj ustanovi u 100% iznosu, za školski obrok u osnovnoj školi u 100% iznosu, za produženi boravak u 100% iznosu, za nabavku udžbenika i obrazovnog materijala u iznosu 50%.

Pozivamo Vas da zahtjev za isplatu potpore/pomoći podnesete u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Sv. Petar u Šumi osobno ili putem elektroničke pošte počevši od 2. travnja 2024., a ovogodišnja potpora biti će isplaćena do kraja lipnja 2024.

Isplata potpore za sljedeću 2025. godinu započeti će predajom zahtjeva već u siječnju 2025. godine.   

                                                                                 Za našu dicu!

S poštovanjem,

Načelnik Općine Sv. Petar u Šumi
dr.sc. Mario Bratulić

Zahtjev – ostvarivanje prava na novčanu pomoć za djecu

Odluka o određivanju novčane pomoći djeci predškolske i školske dobi u 2024. godini

 

Previous S KLOBASICOM U EU 2024. – ZAHVALA SPONZORIMA
logo-sveti-petar-sv-petar-svpetar-znak-samo

Općina Sv. Petar u Šumi

Sv. Petar u Šumi 6
52404 Sv. Petar u Šumi
Republika Hrvatska
OIB: 95418771492
IBAN: HR6224020061843300000

Pon – Pet: 7:00 – 15:00

Korisni linkovi

Općina Sveti Petar u Šumi © 2023. Sva prava pridržana

Dizajn i razvoj: https://appydevelopment.com

Skip to content