U svečanom
otvaranju koje je održano u petak sudjelovala je ministrica poljoprivrede
Marija Vučković sa suradnicima, a u nedjelju je sajam posjetio predsjednik
Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. U sklopu sajma održana je mini
konferencija S klobasicom u EU s četiri teme namijenjene tradicionalnim proizvođačima(
senzorno ocjenjivanje kobasica, EU natječaji
i mjere za financiranje razvoja tradicionalne proizvodnje, digitalno
oglašavanje+ i turizam i tradicionalni suhomesnati proizvodi u Istri danas). Prve
večeri je održan gurmet
klobasice i vino pod pokroviteljstvom konobe Doma i Deklić vina, a tijekom
sajma predstavili smo naše nacionalne i međunarodne partnere, vitezove od
kobasica i najbolje cheefove s naših prostora.
Svjetska
prvakinja u nadivanju klobasica na beku postala supetarka Tamara Stojšić Turčinović,
drugo mjesto je osvojila tehnologica Belja plus iz Darde Mirabela Opančar, a
treće mjesto ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić. Nagrada za najbolji izložbeni prostor ide u
ruke Histrisa. Udruga Birikina iz Pule održala je posebni dječji program za
najmlađe. Posebne plakete prijateljstva za višegodišnju suradnju i podršku
našemu sajmu dobili su Silva Wendling, pročelnica za poljoprivredu Osječko
baranjske županije i dr.sc. Dubravko Viduč predsjednik udruge Zlatna šajba iz
Samobora.
Hvala svima na
podršci, hvala sponzorima, donatorima i pokroviteljima.
Naš
organizacijski odbor odmah kreće s pripremama za 9. međunarodni sajam koji će
se održati od 17. do 19. ožujka 2023.
Ove godine nas
još očekuje brojne manifestacije i događanja: 2. ljetni noćni sajam, Istarska
prašćina, Supetarsko leto na Placu, Maša po starinski, Makinača po starinski,
Supetarski advent i druge.
Načelnik
Dr.sc. Mario Bratulić