Poštovani,
pozivamo sve zainteresirane proizvođače suhomesnatih proizvoda za dostavu uzoraka kobasica i salama na senzorno ocjenjivanje koje će se održati u sklopu projekta “S KLOBASICOM U EU 2025.” .
Senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama održati će se u sklopu projekta „Dani hrvatskih kobasica i salama“ koji je pokrenut u prosincu 2021. godine.
Uzorci kobasica za ocjenjivanje moraju biti dostavljeni najkasnije do 27 . veljače 2025. u 15.00 sati u Općinu Sveti Petar u Šumi, Sv. Petar u Šumi 6, 52404 Sv. Petar u Šumi.
Mi ćemo organizirati skupljanje uzoraka na području Slavonije i Baranje 25. veljače 2025. godine
Molimo Vas da pismene prijave dostavite na e-mail najkasnije do 20. veljače, zbog bolje pripreme senzornog ocjenjivanja koje će se održati 28. veljače, 1. i 2. ožujka 2025. godine u HRVATSKOJ KUĆI KOBASICA u Sv. Petru u Šumi.
Nagrade za najbolje kobasice i salame biti će podijeljene prvoga dana sajma, 14. ožujka 2025. u „Hrvatskoj kući od kobasica“.
Odličja će se dijeliti u 10 kategorija, a u nastavku Vam donosimo kategorije u kojima se možete natjecati i dostaviti uzorke na ocjenjivanje:
- Istarska kobasica
- Slavonska kobasica
- Kulenova seka
- Istarska kosnica
- Salame i salamini
- Kobasice i salame od divljači
- Kobasice i salame s tartufima
- Kobasice i salame S klobasicom u EU(tipovi kobasica iz EU)
- Specifične kobasice (s raznim dodacima: voće, sir, med, orasi, itd.)
- Istarska klobasica po starinski (kobasice proizvedene u domaćinstvima)
- Međunarodna kategorija
- Istarski ombolo/žlompart
- Istarska panceta
- Slavonska slanina
Organizator ocjenjivanja: Međunarodni sajam S klobasicom u EU i udruga S klobasicom u EU.
Svi osvajači nagrada biti će nagrađeni prigodnim diplomama i medaljama, a šampioni posebnim statuama i vrijednim nagradama sponzora.
U nadi da ćete se odazvati, najsrdačnije se zahvaljujem.
Lijep pozdrav,
Predsjednik organizacijskog odbora
dr.sc. Mario Bratulić
Načelnik Općine Sv. Petar u Šumi
Mob- +38599 705-6466
U prilogu: prijavnica